EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μ. Βαρβιτσιώτης:«Το γεγονός ότι κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες νομίμως περιέκοψαν κάποια δρομολόγια αυτό δεν σημαίνει ότι τα νησιά δεν εξυπηρετούνται

«Το γεγονός ότι κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες νομίμως περιέκοψαν κάποια δρομολόγια αυτό δεν σημαίνει ότι τα νησιά δεν εξυπηρετούνται. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουμε μπει σε μια άλλη φάση, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δίνονται μεγάλες επιδοτήσεις, όπως στο παρελθόν και για τόσους πολλούς προορισμούς».

Τη στιγμή που ο υπουργός Αιγαίου και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης μας έλεγε όλα αυτά τα ωραία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου, πραγματοποιούσε συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκο Ζωίδη για το σοβαρότατο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την περικοπή των δρομολογίων του πλοίου της Blue Star, «Patmos».


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των πρακτόρων Γ. Σαμιώτης, ο νέος Γενικός Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζήτημα που άπτεται της Νησιωτικής Πολιτικής και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τους προβληματισμούς στην Αθήνα (!) τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, επισήμανε ότι η κίνηση στην οποία προχωρά η εταιρεία, η ακινησία δηλαδή του πλοίου για δύο μήνες, είναι απόλυτα νόμιμη και δεν υποχρεούται να αντικαταστήσει το πλοίο με κάποιο άλλο για το διάστημα αυτό.

ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ

«Ο Ν. Ζωίδης έδειξε κατανόηση για το ζήτημα που μας απασχολεί, αφού και ο ίδιος προέρχεται από νησιωτική περιοχή και γνωρίζει καλά τα προβλήματα των νησιών. Αν και μας εξήγησε ότι η κίνηση της εταιρείας είναι νόμιμη εντούτοις πρόσθεσε πως το Υπουργείο θα εξετάσει το θέμα, αφού δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη εταιρεία που δραστηριοποιείται και σε άλλα νησιά να περικόψει κι άλλα δρομολόγια δημιουργώντας γενική αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες».

Όπως αναφέρει ο Γ. Σαμιώτης, χθες είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον υπεύθυνο σχεδιασμού του προγράμματος της Blue Star Ferries, στον οποίο περιέγραψε το πρόβλημα που δημιουργείται από την απόφαση της εταιρείας και του ζήτησε να επανεξεταστεί το ζήτημα.

«Φυσικά δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Το μόνο που είπε, είναι ότι θα μεταφέρει τους προβληματισμούς μας στη διοίκηση της εταιρείας. Του εξήγησα ότι μετά την απόφασή τους να βγει απ τη γραμμή το «Πάτμος», η Λέσβος και η Χίος μένουν χωρίς δρομολόγιο για τρεις ημέρες, ενώ την Κυριακή δεν θα εκτελείται δρομολόγιο από Πειραιά προς Μυτιλήνη. Τους ζήτησα αν μπορούν, να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βάλουν ένα δρομολόγιο την εβδομάδα, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 5 συνδέσεις. Δεν ήταν ούτε θετικός, ούτε αρνητικός».

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ

Ωστόσο ο Γ. Σαμιώτης δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος ως προς την έκβαση της υπόθεσης αυτής, αφού βλέπει καθαρά ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες αντιδράσεις από τους πολίτες και τους φορείς, οι οποίοι μάλλον παρακολουθούν με απάθεια τις εξελίξεις.
«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο, είναι ότι με το «αύριο και το περίμενε» θα περάσει το δίμηνο της παύσης και δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Το χειρότερο είναι ότι με τη χλιαρή αντίδραση και την αδιαφορία που φαίνεται ότι υπάρχει θα θεωρηθεί δεδομένη η κατάσταση και στο μέλλον δεν αποκλείεται να παγιωθεί».

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Εντωμεταξύ η Hellenic SeaWays ανακοίνωσε επίσημα το νέο της πρόγραμμα με το πλοίο «Αριάδνη» που θα αντικαταστήσει το «Χίος» μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα καλύπτει 4 ημέρες της εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα από Μυτιλήνη για Πειραιά το Αριάδνη αναχωρεί κάθε Τρίτη στις 8 το βράδυ, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 το πρωί και κάθε Κυριακή στις 8 το βράδυ. Αντίστοιχα, από Πειραιά για Μυτιλήνη, το ίδιο πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 9 το βράδυ.
Σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα, το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει ούτε ένα πλοίο που να αναχωρεί από Πειραιά για τα νησιά μας, ενώ οι πρωινές ώρες αναχώρησης από τη Μυτιλήνη μέσα στην εβδομάδα θεωρούνται εξαιρετικά δύσκολες, για όσους θέλουν να βρίσκονται νωρίς στην Αθήνα, να τακτοποιήσουν τις δουλειές τους και να φύγουν με το απογευματινό πλοίο, αποφεύγοντας τη διαμονή σε ξενοδοχείο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ

Εντωμεταξύ, δεδομένων των δυσμενών εξελίξεων στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μεταξύ τους αλλά και με την ηπειρωτική χώρα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί την Τρίτη 29 τρεχ. στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίου, σύσκεψη των φορέων του Βορείου Αιγαίου, με θέμα «Υποβάθμιση Συγκοινωνιών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου».
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των Λιμενικών Ταμείων του Βορείου Αιγαίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων, των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και των Ενώσεων Ξενοδόχων.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID