EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κυβέρνηση χαρίζει τις τηλεοπτικές συχνότητες

Η κυβέρνηση αποφάσισε να... αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν τα τελευταία 23 χρόνια με «προσωρινές» άδειες. Πως; Μα χαρίζοντας επί της ουσίας τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην επιτροπή της βουλής  από το υπουργείο Εσωτερικών, προστέθηκε ένα άρθρο 6 γραμμών το οποίο προβλέπει την κατάργηση των τηλεοπτικών αδειών. Το κράτος βαπτίζει νόμιμα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια, με το πρόσχημα της χορήγησης ψηφιακών συχνοτήτων σε παρόχους δικτύου έτσι ώστε να υπογράφουν συμβάσεις με τους παρόχους για την ψηφιακή εκπομπή του σήματος.

Όπως αναφέρουν οι «Τυπολογίες» με την κίνηση αυτή θα παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την συνεχή παράτασης της προσωρινής νομιμότητας των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.

Παράλληλα, η ΕΕΤΤ εισηγείται την παραχώρηση των τεσσάρων ψηφιακών συχνοτήτων στους παρόχους δικτύου πανελλαδικής εμβέλειας με τιμή εκκίνησης τα 16,39 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα 15 χρόνια(1.93 εκ. για την περιφέρεια).

Δεδεομένου ότι η κυβέρνηση φρόντισε να κλείσει την ΕΡΤ, η DIGEA παίζει χωρίς αντίπαλο για το κλείσιμο της συμφωνίας, η οποία ουσιαστικά θα ξεπουλήσει τις εθνικές συχνοτήτες για τα επόμενα 15 χρόνια.

Επί της ουσίας, πρόκειται για σβήσιμο των χρεών των τηλεοπτικών σταθμών προς το κράτος, που μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 23 ετών απέτυχαν να συλλέξουν από την παραχώρηση των εθνικών συχνοτήτων.

Τα τελευταία 23 χρόνια οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, πολλοί εκ των οποίων στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν offshore εταιρίες, φορολογούνται με έναν ελάχιστο συντελεστή για την είσπραξη μάλιστα του οποίου δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, ενώ ακόμα και ο ειδικός φόρος τηλεόρασης (20% επί των διαφημιστικών κερδών) ο οποίος επιβλήθηκε από την Τρόικα στο πρώτο μνημόνιο αναβάλλεται κάθε χρόνο στις 31 Δεκεμβρίου.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID