EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

To makeleio.gr αποκαλύπτει το μεγάλο φαγοπότι στον Οργανισμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη το έτος 1997.

Την περίοδο 1996-2005 είχα δοθεί συγκεκριμένα κονδύλια χωρίς να έχουν κοπεί παραστατικά, ή τιμολόγια…Τεράστια ποσά κατέληγαν σε φυσικά πρόσωπα χωρίς να δικαιολογούνται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ή να έχουν υπογραφεί συμβάσεις έργου.

Αποτέλεσμα ήταν να δοθούν άλλα χρήματα για θέατρα που δεν έγιναν ποτέ, άλλα για μοναστήρια που ποτέ δεν αναστηλώθηκαν ή αναπαλαιώθηκαν, και άλλα σε φυσικά πρόσωπα που τα τσέπωσαν για τα καλά.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαρία-Χριστίνα Τομαζινάκη, στενή φίλη του τότε υφυπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Πάχτα.

 Τι συμπεραίνουμε λοιπόν;

Ότι ο σημερινός κατήγορος και «Εισαγγελέας» των αγανακτισμένων κατοίκων στις Σκουριές Χαλκιδικής και νυν δήμαρχος Αριστοτέλη, Κος Πάχτας μέσω του τότε υπ.Πολιτισμού και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευαγγελου Βενιζέλου φέρεται να έδινε εργολαβίες για να βάλουν κάποιοι κομματικοί φίλοι τους τα χρήματα στην τσέπη.

Όταν λοιπόν ήρθαν οι εκκαθαριστές για να ελέγχξουν το πάρτυ εκατομμυρίων που έλαβε χώρα ανακάλυψαν ότι όχι μόνο δεν είχαν πραγματοποιηθεί τα έργα που ανέφεραν αλλά κάποιοι σύμφωνα με τα πορίσματα είχαν επωμιστεί ακούραστα μεγάλα χρηματικά ποσά. Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει φαρδιά πλατιά και το όνομα του μεγάλου συνθέτη και μαέστρου Σταύρου Ξαρχάκου .

Πήγαν λοιπόν οι εντεταλμένοι εκκαθαριστές στον τότε υπουργό πολιτισμού κ.Τζαβάρα να του ζητήσουν την συνδρομή του για την εκκαθάριση. Να δούνε με τα μάτια τους τι πραγματικά έγινε.

Ποιος τα έφαγε και γιατί; Αλλά στου κουφού την πόρτα…
Στην συνέχεια απευθύνθηκαν και στον κ. Παναγιωτοπουλο νυν υπουργό Πολιτισμού αλλά και εκεί βρήκαν τις πόρτες κλειστές.

Μα καλά είναι δυνατόν ο κ.Πάχτας να το παίζει σήμερα κατήγορος και εισαγγελέςας και τότε να επέτρεπε σε ημετέρους να αρπάζουν χρήματα του δημοσίου και να τα τσεπώνουν; Προκύπτει τεράστιο ηθικό αλλά και πολιτικό ζήτημα. Ένα είναι το καυτό ερώτημα: Ποιος έφαγε τα λεφτά του ελληνικού λαού;;;;

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω αδικήματα είναι κακουργήματα αλλά δυστυχώς μετά από 16 χρόνια έχουν πλέον παραγραφεί….

Δείτε ενδεικτικά μερικά ποσά από τα έγγραφα

diaxeiristikos1


diaxeiristikos2


diaxeirstikos3




diaxeiristikos4
ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID