EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απύθμενο θράσος από τον Στουρνάρα «Το Μνημόνιο είναι το μόνο σοβαρό κείμενο στην Ελλάδα»!

Υπερφίαλος και αλαζών, θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης ομιλίες του Ευάγγελου Βενιζέλου, εμφανίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας αυτοεπαιρόμενος ότι η προσπάθεια που έχει κάνει τους τελευταίους 18 μήνες είναι ίση με όλη την προσπάθεια που έγινε από
τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Η φράση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει τεράστια ένταση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη να απαντά οργισμένος: «Σοβαρολογείτε; Θα μας πείτε ότι σε έναν χρόνο αλλάξατε όσα δεν άλλαξαν για 40 χρόνια; Εχει και η αλαζονεία τα όριά της».

Για ακόμα μια φορά πάντως, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ. Κακλαμάνη, ο κ. Στουρνάρας απέδειξε ότι θα παραμείνει μνημονιακός μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του.


Απαξίωση

Απαξιώνοντας κάθε άλλη προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν δεν δίστασε να πει: «Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το Μνημόνιο που έχουμε, παρ’ όλες τις αδυναμίες του, είναι ίσως το μοναδικό κείμενο πολιτικής -και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό- που έθεσε συγκεκριμένους στόχους, δεσμευτικούς για το σύνολο του ελληνικού κράτους, είτε μας αρέσει είτε όχι».

Αναφερόμενος στη φιλολογία περί νέων μέτρων ο κ. Στουρνάρας προκάλεσε επιπλέον προβληματισμό αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έρθουν μέτρα στη Βουλή αλλά διαρθρωτικού χαρακτήρα και «όχι οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα». «Οχι μειώσεις μισθών, όχι αυξήσεις φόρων. Αυτή η χώρα, όμως, χρειάζεται ακόμη μεταρρυθμίσεις, διαρθρωτικές παρεμβάσεις, έχει έλλειψη ανταγωνισμού, έχει ολιγοπωλιακές συνθήκες παντού» είπε και προκάλεσε τον κ. Κακλαμάνη λέγοντας: «Ελπίζω αυτά τα μέτρα να μας επιτρέψετε να τα πάρουμε και να τα ψηφίσετε, όταν θα τα φέρουμε στη Βουλή».

Η απάντηση του πρώην προέδρου της Βουλής ωστόσο ήρθε άμεσα, με τον κ. Κακλαμάνη να εκφράζει τη διάθεση πολλών βουλευτών και να εξαγγέλλει ότι θα τα ψηφίσει με κρύα καρδιά. «Δυστυχώς, θα είμαι υποχρεωμένος, για να μην καταρρεύσει η χώρα, για να μην πέσει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Κακλαμάνης, και η φράση του έγινε αποδεκτή από τον κ. Στουρνάρα με ιδιαίτερη ικανοποίηση.


Περί τεχνογνωσίας

Λίγο αργότερα ωστόσο οι αναφορές του κ. Στουρνάρα προκάλεσαν νέα ένταση δείχνοντας ότι το κλίμα έχει αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα. Ηταν όταν ο υπουργός Οικονομικών, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια των μηχανισμών και την παταγώδη αποτυχία στους ελέγχους offshore εταιριών (διαβάστε σχετικά και στη σελίδα 12), υποστήριξε ότι δεν είχαμε την τεχνογνωσία. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δραγασάκης αντέδρασε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να υποστηρίζεται από υπουργό ότι δεν υπήρχε τεχνογνωσία για να αντιμετωπιστεί ένα διεθνοποιημένο φαινόμενο.

Με δήλωσή του, εξάλλου, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε πως «ο μη εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών αντικαθιστά τον συνταγματικό χάρτη της χώρας με το Μνημόνιο» και τον χαρακτήρισε «τον πλέον μη σοβαρό υπουργό της χώρας».

Γιώργος Λυκουρέντζος

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID