EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταστολή ειρηνικού κινήματος με κάθε κόστος: 55 νέες διώξεις σε κατοίκους της Χαλκιδικής

Πριν από λίγο (σ. χθες) έγινε γνωστό πως επιδόθηκαν κλήσεις σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής, για υποθέσεις που συνδέονται με τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχηματιστεί τρεις διαφορετικές δικογραφίες που περιλαμβάνουν περίπου 55 άτομα στο σύνολο. Οι δικογραφίες αφορούν περιστατικά μεταξύ Μαίου και Ιουλίου και οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα -απρόκλητη βία-. Στις δικογραφίες εμπλέκονται κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγίας.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που έγιναν στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη, με την εισβολή ΜΑΤ στο χωριό, την παρεμπόδιση πληρωμένων από την Ελληνικός Χρυσός δημοσιογράφων να φτάσουν στο βουνό και ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι μπλόκαραν το δρόμο. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εξωφρενικές διώξεις και για βιομηχανία διώξεων, που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι αυτοί τη στιγμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έμαθαν τα “νέα”, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δήλωνε στους τηλεοπτικούς δέκτες ότι θα επιτεθεί στα λαικά κινήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές.

Πηγή: alterthess.gr

ΑΠΟ - http://www.alfavita.gr

Oι νέες κλήσεις από την Ασφάλεια Πολυγύρου, σε 55 κατοίκους της Β.Χαλκιδικής




(για μεγέθυνση κάντε κλικ στην εικόνα)

Σύμφωνα με το alterthess, οι νέες κλήσεις που επιδόθηκαν σε κατοίκους χωριών της Χαλκιδικής αφορούν τρεις διαφορετικές δικογραφίες, για περιστατικά που σημειώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου 2013.

Οι κατηγορίες αφορούν γεγονότα που έγιναν στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη, με την εισβολή ΜΑΤ στο χωριό, την παρεμπόδιση πληρωμένων από την Ελληνικός Χρυσός δημοσιογράφων να φτάσουν στο βουνό και ένα τρίτο περιστατικό, στο οποίο οι κάτοικοι μπλόκαραν το δρόμο. Οι κατηγορίες είναι πλημελημματικού χαρακτήρα – αντίσταση, στάση, παρακώλυση συγκοινωνιών, απρόκλητη σωματική βλάβη. Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για εξωφρενικές διώξεις και για βιομηχανία διώξεων, που προσβάλλουν τη δικαιοσύνη.

Ας θυμίσουμε τι έγινε την Τσικνοπέμπτη στην Ιερισσό, όπου σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξε “στάση”:



ΠΗΓΗ - antigoldgreece

PETITION

Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain

Υποστηρίξτε την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία». Υπογράψτε τώρα.

Η καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία» καλεί τους πολίτες όλου του κόσμου να ενώσουν τη φωνή τους στην κατακραυγή εναντίον της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, εγκατάστασης βαριάς βιομηχανίας χρυσού, χημικών παραπροϊόντων και λιμνών τοξικών αποβλήτων, στην Ιερή γη του φιλοσόφου Αριστοτέλη, που είναι ταυτοχρόνως η φυσική Πύλη του Αγίου Όρους.

Εδώ, οι κυβερνήσεις του ελληνικού κράτους παραχώρησαν 317.000 στρέμματα στις μεταλλευτικές εταιρείες, που επιδιώκουν να μετατρέψουν μια περιοχή με εξαιρετική οικολογική αξία, σ’ ένα απέραντο μεταλλευτικό κέντρο. Πρόθεσή τους είναι να δημιουργήσουν αλλεπάλληλες επιφανειακές και υπόγειες εξορύξεις, να εγκαταστήσουν χημικές βιομηχανίες θειικού οξέος, μεταλλουργίες παραγωγής χρυσού, χαλκού, αργύρου και άλλων μετάλλων, να χωροθετήσουν στο αρχέγονο δάσος τεράστιες λίμνες τοξικών αποβλήτων.

Εάν αυτό επιτραπεί, το αποτέλεσμα θα είναι μια μη αναστρέψιμη οικονομική, οικολογική και πολιτιστική καταστροφή του τόπου, με δάση και νερά γεμάτα από τοξικά απόβλητα, μια θάλασσα μολυσμένη από βαρέα μέταλλα, τον αέρα με σκόνη επικίνδυνων αιωρούμενων σωματιδίων και όξινη βροχή, ενώ θα αποστραγγιστούν τα τεράστια αποθέματα νερού.
Άνθρωποι από τα τέσσερα σημεία της γης, που δοκίμασαν τις επιπτώσεις της μεταλλουργίας χρυσού, συμβουλεύουν ότι «Η μόνη λύση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειές της, είναι να μην επιτραπεί η εγκατάστασή της».

Με την καμπάνια «Σώστε την πατρίδα του Αριστοτέλη και την πύλη του Αγίου Όρους από τα μεταλλεία» οι κάτοικοι και οι φορείς ζητούν να υπογράψετε για:

• Να σταματήσει διά παντός κάθε προσπάθεια αδειοδότησης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και μεταλλουργίας χρυσού.
• Να αποχαρακτηριστεί διά νόμου η περιοχή ως «μεταλλευτική».
• Να ενταχθεί η περιοχή σε προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από τη μακραίωνη μεταλλευτική δραστηριότητα, γεγονός που θα απασχολήσει εκατοντάδες εργαζομένους γιά πολλές δεκαετίες, ως αντιστάθμισμα στις πρόσκαιρες θέσεις που υπόσχονται οι μεταλλευτικές εταιρείες.

Η χρυσή κληρονομιά της Πατρίδας του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους ανήκει στην οικουμένη. Δεν είναι δυνατόν να επιδιώκουν να τη θάψουν κάτω από εκατομμύρια τόνους τοξικά απόβλητα, κι εμείς να σιωπούμε!

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID