EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ του ’40,ΣΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ του ΣΗΜΕΡΑ

Μας έμειναν μόνο οι απαράδεκτες παρελάσεις για να τονώνουν δήθεν το εθνικό φρόνημα των ελλήνων, την στιγμή που θυσιάζονται στον βωμό των κερδών των τραπεζιτών και των ολιγαρχών.Την στιγμή που οι πάντες έχουν υποκύψει πλήρως στην κατοχή των αγορών και στη βαρβαρότητα του διεθνούς και ντόπιου καπιταλισμού.

Τόσα χρόνια καμάρωναν οι ξεφτίλες οι πολιτικοί απο τις εξέδρες των επισήμων.Κι ο λαουτζίκος να χειροκροτά απο κάτω.Τώρα που τα ξεπουλάνε όλα,τώρα που μας βαφτίζουν ακραίους και τρομοκράτες πάλι ισχυρίζονται πως σώζουν την πατρίδα.Ποιά πατρίδα ρε λαμόγια;Η μόνη πατρίδα που έχετε είναι η φαμίλια σας και τα κέρδη σας.Και το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να διαιωνίζετε το απάνθρωπο σύστημα και να σώζετε τα αφεντικά σας.Όχι εσείς δέν είστε προδότες.

Γιατί ο προδότης υπήρξε έστω και μιά φορά στο πλάι μας.Εσείς είσασταν πάντα στην άλλη πλευρά.Στην πλευρά που ξέρει να παραμυθιάζει τον κόσμο και να μπουρδολογεί ασύστολα στα τηλεοπτικά πάνελ των διαπλεκόμενων μηντιαρχών.Εσείς πάντα βρισκόσασταν και βρίσκεστε απέναντι στον άνθρωπο που αγωνίζεται για την καθημερινότητα,στον άνθρωπο που σέβεται τον διπλανό και στέκεται αλληλέγγυος στον κάθε λογής διωκόμενο και αδικημένο απο το καθεστώς της σήψης και της ασυδοσίας.

Όλοι εσείς που μιλάτε για δημοκρατία και πουλάτε εθνικό φρόνημα,είσαστε οι πρώτοι που ξεβρακωθήκατε στον ξένο και ντόπιο εχθρό.Ψηφοθήρες και ψηφοφόροι.Υποτακτικοί του απάνθρωπου συστήματος που γεννά φασίστες και εκμεταλλευτές.Η υποκρισία σας ξεχειλίζει πλέον.Να τολμάτε απο τη μία να γιορτάζετε δήθεν τον ηρωισμό των κομμουνιστών της εποχής(για να μήν συγκρίνουμε με τωρινούς καραγκιόζηδες έτσι;),κι απο την άλλη να καταδικάζετε τη βία και να μιλάτε για άκρα.

Είναι απολύτως σίγουρο πως εκείνη την εποχή θα είσασταν πλάι στον κατακτητή,όπως ήτανε οι πρόγονοί σας όπως είσαστε και τώρα.Για σας έχουνε ειπωθεί τόσα πολλά που δέν αξίζει να προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κάθε ψεκασμένο πως αποτελείτε κίνδυνο για την ανθρωπότητα.Δυστυχώς η μεγάλη διαφορά με την εποχή εκείνη είναι πως έχουνε μείνει ελάχιστοι απο τους ανθρώπους οι οποίοι θα αγωνιστούνε μέχρι τέλους για να αντιμετωπίσουν την φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία τους βυθίσατε.

Έχουνε μείνει ελάχιστοι απο τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να μοχθήσουν για ένα πραγματικά ελεύθερο κόσμο,χωρίς αφεντικά και δούλους.Έναν κόσμο που θα συμβιώνουν όλοι αρμονικά και ισότιμα χωρίς διαχωρισμούς κι εκμετάλλευση.

Δυστυχώς οι έλληνες του σήμερα ξέχασαν πως για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή,θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.Έμειναν αποσβωλομένοι να κοιτάνε το αστικό κοινοβούλιο της ντροπής να λέει ΝΑΙ σε ΟΛΑ.Και να χειροκροτάνε στις παρελάσεις των τάνκς του Βαρδινογιάννη.

Να ακούνε τις φλύαρες υποσχέσεις των υποψήφιων σωτήρων αγνοώντας πλήρως πως τα σχέδια που παίζονται πίσω απο τις πλάτες του απλού λαού είτε με αριστερό,είτε με δεξιό μανδύα πάντα θα είναι εις βάρος του,όσο  θα αφήνει τις τύχες του τόπου και της ζωής του σε χέρια καιροσκόπων,ανίκανων και εντεταλμένων εχθρών του ανθρώπου.

Ούτε μιά στιγμή δέν περνά απο το μυαλό του κοσμάκη να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά του ανήκει.Την δυνατότητα της αυτοκυβέρνησης.Την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς και κανένας άλλος το μέλλον μας.Την δυνατότητα να ορίζουμε μόνοι μας τις τύχες μας.Δυστυχώς έννοιες όπως  ελευθερία,ισότητα και αδελφοσύνη είναι άγνωστες προς το ευρύ κοινό που παρακολουθεί απαθές τον βιασμό του.

Το ΌΧΙ του ’40 το είπε τότε ο λαός.Ένας λαός υπερήφανος με ιδανικά.Με όραμα που όμως προδόθηκε.Προδόθηκε δίς.Κι απο  δεξιούς κι απο αριστερούς ηγέτες.Γιατί πάντα ανάμεσα στην σύγκρουση του εκμεταλλευτή και του εκμεταλλευόμενου,η εξουσία των ηγετών που δήθεν νοιάζονται για τον κόσμο κάνει πίσω,όταν διαφαίνεται ο αγώνας του αυτόνομου ανθρώπου ενάντια στην οποιαδήποτε υποταγή του.

Ο πολιτικός παραμένει πολιτικός.Ενώ συνήθως ο αγωνιστής φυλακίζεται,σκοτώνεται στην μάχη,κρεμιέται στις πλατείες,τουφεκίζεται στα χαλάσματα.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν τί αγώνα θέλουμε να δώσουμε.Πρίν απο αυτό όμως,ας αποφασίσουμε σε τί κόσμο θέλουμε να ζήσουμε.

Καιρός να πούμε ΌΧΙ στην εξαθλίωση,στην εκμετάλλευση και στην υποταγή.Να ξεσκίσουμε τους ξεβράκωτους που λένε ΝΑΙ σε ΟΛΑ και να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο.

ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID