EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Προ των πυλών τμήματα 30 μαθητών σε Γυμνάσια, Λύκεια

Τον δρόμο για τμήματα Γυμνασίου και Λυκείου με 30 μαθητές ανοίγει η απόφαση, με ισχύ από το τρέχον σχολικό έτος, του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου να ανεβάσει σε 27 από 25 το όριο μαθητών ανά τμήμα.

«Οι μαθητές σε κάθε τάξη ή τμήμα Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων δεν μπορεί να υπερβαίνουν τους 27. Τάξεις με περισσότερους μαθητές διαιρούνται σε τμήματα», λέει η υπουργική απόφαση. Την ίδια στιγμή, όμως, καθιερώνει την εξαίρεση του 10%.

Λέει: «Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με απόφαση του οικείου διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μπορεί να γίνει με προσαύξηση κατά 10%. Στα ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια η προσαύξηση του 10% αποφασίζεται από τον διευθυντή και τον σύλλογο διδασκόντων». Ομως, η εξαίρεση προβλέπεται ότι θα γίνει... κανόνας, όπως έχει συμβεί έως τώρα. Συγκεκριμένα, έως και το προηγούμενο έτος, όταν οι μαθητές μιας τάξης ήταν πάνω από τους 25 και έως 28 (δηλαδή, μέσα στο κατ’ εξαίρεση 10% που επέτρεπε ο νόμος), η τάξη δεν χωριζόταν σε δύο τμήματα. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της ΟΛΜΕ. Από την άλλη, σε αρκετές περιπτώσεις, τάξεις έσπασαν σε τμήματα για να απασχοληθούν πλεονάζοντες καθηγητές.

Την ίδια στιγμή, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σαράντα πέντε ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, έδωσε η Σύγκλητος του Παν. Αθηνών παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, καθώς λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων δεν έγιναν έως τώρα εγγραφές και η προθεσμία έληξε την Παρασκευή 27/9. Με την ίδια απόφαση, η Σύγκλητος εξουσιοδότησε τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού να ορίσει προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντος χαρακτήρα ζητήματα.

Πηγή: Καθημερινή
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID