EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενεργειακή αναβάθμιση της Βουλής αξίας 2.500.000 ευρώ

Με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους και την ενεργειακή αναβάθμιση το κτήριο της Βουλής εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.

Με απόφαση του υπουργού Αναπληρωτή ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, η πρόταση της Βουλής για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας  και προστασίας  του περιβάλλοντος, το κτήριο του Κοινοβουλίου εντάσσεται σε ανάλογο ευρωπαϊκό πρόγραμμα με συνολικό κόστος 2.500.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι σε όλα τα κτήρια του Δημοσίου να βελτιώσουμε την ενεργειακή αποδοτικότητα, ώστε να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να καταπολεμήσουμε, βήμα - βήμα, τη κλιματική αλλαγή. Το κτήριο σύμβολο της Ελληνικής Δημοκρατίας μειώνει την ενεργειακή του κατανάλωση και δίνουμε το μήνυμα της εξοικονόμησης ενέργειας σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης.

Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται θα είναι μεγαλύτερη του 30% (συγκεκριμένα 38,6%), ενώ η ενεργειακή τάξη του κτηρίου θα ανέβει κατά 1 τουλάχιστον κατηγορία.

Την απόφαση αυτή χαιρέτησε ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι εκτός των άλλων θα μειωθεί και το λειτουργικό κόστος του κτηρίου του Κοινοβουλίου.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID