EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μάλλον απετράπη η αύξηση των τιμών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ για το 2013

Αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Μεταφορών σημείωναν ότι μετά από σκληρή μάχη η αύξηση στα εισιτήρια απετράπη. Ωστόσο ανέφεραν ότι αν ο ΟΑΣΑ είχε στα ταμεία του τα 60 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να γίνει λόγος ακόμη και για μείωση της τιμής, αφού θεωρείται βέβαιο ότι το χαμηλότερο κόστος μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων λόγω αύξησης της χρήσης.
 
Όμως κάτι τέτοιο θεωρείται πλέον αδύνατο ακόμη και να τεθεί υπό συζήτηση καθώς το ποσό της κρατικής επιδότησης προς τις αστικές συγκοινωνίες θα είναι μειωμένο κατά 46 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.
 
Μάλιστα, στην προσπάθεια να αποφύγει τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 25% το αρμόδιο υπουργείο το τελευταίο διάστημα συζητούσε ακόμη και το ενδεχόμενο η όποια αύξηση επιβαλλόταν να αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, δηλαδή λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς τα μέσα σταθερής τροχιάς έχουν καταφέρει να περάσουν σε λειτουργική κερδοφορία και, εφόσον αυτή συνεχιστεί, δεν θα χρειαστούν επιδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 
Από τα στοιχεία που προέρχονται από τον ισολογισμό του ΟΑΣΑ και αφορούν το 2012 προκύπτει ότι την προηγούμενη χρονιά η κρατική επιχορήγηση ανήλθε στα 197,6 εκατ., έναντι 157,8 εκατ. το 2011. Οι οδικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, τρόλεϊ) επιδοτήθηκαν με 156,2 εκατομμύρια ευρώ λαμβάνοντας τη μερίδα του λέοντος.
 
Πηγή: euro2day.gr
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID