EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

KΡΗΤΗ: "ΜΠΟΥΚΑ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Πολλές αναφορές για μη τήρηση του ωραρίου και επείγουσα εγκύκλιος από το υπουργείο για ελέγχους σε συγκεκριμένες υπηρεσίες- τι θα γίνει και με την κατάργηση των αδειών

Η Κρήτη και πολλές υπηρεσίες που παρατηρείται...χαλαρότητα του ωραρίου είναι ο επόμενος στόχος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ)! Μετά τις αυστηρές εντολές του υπουργού άρχισαν οι έλεγχοι από 1η Σεπτεμβρίου με εφόδους σε δημόσιες υπηρεσίες και σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ειναι η σειρά της...Κρήτης.

"Δυστυχώς υπάρχουν πολλές αναφορές για υπηρεσίες που αφορούν κυρίως την Περιφέρεια όπως είναι η Κρήτη για μη τήρησ του ωραρίου και...κοπάνες από κάποιους εργαζόμενους χωρίς να υφίσταται λόγος" αναφέρει το υπουργείο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή για διαρκείς ελέγχους τήρησης του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων δίδοντας έμφαση στις...επαρχιακές υπηρεσίες όπου φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιοα χαλαρα!

«Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο» αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και προειδοποιεί ότι «πραγματοποιούνται διαρκώς έλεγχοι από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τον έλεγχο τήρησης του ωραρίου και τον εντοπισμό επί μακρόν απουσιαζόντων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι έφοδοι των 'Ράμπο' του Δημοσίου θα γίνουν κυρίως σε...ανυποψίαστες υπηρεσίες και με λιγότερους υπαλλήλους που το...οικογενειακό κλίμα βοηθά σε κοπάνες.

Την ίδια ώρα να περιοριστούν οι άδειες που χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους ζητά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για αυτό αναμένεται να προχωρήσει σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Το υπουργειο σε μια προσπάθεια να μαζέψει τις εργατοώρες και τις μέρες που χάνονται ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθενείας

Μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να λάβουν συνολικά 44 ημέρες άδεια το χρόνο:

25 ημέρες κανονική άδεια

6 ημέρες μηχανογραφική άδεια

10 ημέρες βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια

2 ημέρες άδεια αιμοδοσίας

Κι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται πλέον να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου οι 4 ημέρες το χρόνο (χωρίς γνωμάτευση ιατρού), ενώ αναμένεται να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, με έμφαση στις ιατρικές γνωματεύσεις, αφού σε αυτές αναγράφονταν απίστευτοι λόγοι για την χορήγηση αδειών, όπως αυτή που υπάλληλος του υπουργείο Υγείας έλαβε άδεια τριών εβδομάδων γιατί έπασχε από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο αριστερής χειρός».

cretalive

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID