EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με κομματικές ταυτότητες η μεταρρύθμιση Μητσοτάκη

“ Κομματάρχες, ιδιωτικοί σύμβουλοι και μετακλητοί θα αποφασίζουν για τις απολύσεις! ”

Φοβού τους κομματάρχες και τους μετακλητούς! Δουλικοί, υποταγμένοι και  μοιραίοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα  διαγκωνίζονται για μια από τις μειωμένες θέσεις στα νέα Οργανογράμματα του μικρού και αγοραίου Νέου Δημοσίου.  Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η Κυβέρνηση Σαμαρά και ο αρμόδιος υπουργός με όλα τα μέσα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με δύο πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης «το έργο» καταγράφεται με βήματα και στάδια, συγκροτούνται Ομάδες Εφαρμογής σε κάθε Υπουργείο, προκειμένου να «τρέξουν» γρήγορα και συντονισμένα τις μνημονιακές μεταρρυθμίσεις, ενώ θα αναφέρονται κάθε βδομάδα στα αφεντικά της Βασιλίσσης Σοφίας.

Δίνεται έτσι τεχνοκρατικό περίβλημα σε μια παρασκηνιακή διαδικασία, και μέσω των εντελλόμενων «Ομάδων Εφαρμογής» εμπλέκονται τεχνηέντως οι «δημόσιοι υπάλληλοι», για να δημιουργηθεί άλλοθι συμμετοχής σε ένα πελατειακό γαϊτανάκι με θύματα τους ίδιους .

Όπως ορίζει η ίδια η Απόφαση, η κατανομή των θέσεων θα γίνεται από το  Γενικό Γραμματέα, τον εκλεκτό δηλαδή πολιτικό προϊστάμενο κάθε Υπουργείου κατ’εντολή της Κυβέρνησης και των Τροϊκανών επιτηρητών.  Κατώφλι για τον αριθμό των θέσεων ανά φορέα θα είναι τα ανώτατα όρια που έχει αποφασίσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο «Μεταρρύθμισης», η ίδια δηλαδή η Κυβέρνηση, χωρίς κριτήρια, αυθαίρετα και αντιδημοκρατικά. Οι περίφημες εκθέσεις αξιολόγησης δομών, όπου και όπως έγιναν, χωρίς δηλαδή κανένα εχέγγυο επιστημονικότητας και αντικειμενικότητας, πετάχτηκαν στα σκουπίδια. Επικοινωνιακά βέβαια έκαναν «καλή δουλειά» , αφού δημιουργήθηκε από τα μιντιακά παπαγαλάκια η πεποίθηση ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο θα ξεχωρίσει την «ήρα από το στάρι».

Αφού λοιπόν η κομματική ηγεσία επιλέξει ποιος θα φύγει και ποιος θα μείνει, ανοίγοντας ένα μεγάλο πανηγύρι εκδουλεύσων και εκβιασμών , οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα κληθούν να περιγράψουν το αντικείμενο εργασίας τους, χωρίς να προϋπάρχει συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός και στόχευση του Φορέα στον οποίο υπηρετούν, πέρα από το πλαίσιο που θέτουν οι ίδιοι οι δανειστές και οι πιέσεις των ξένων και ντόπιων επενδυτών.

Τον τελικό λόγο για τα περιγράμματα εργασίας θα έχουν οι Διευθυντές των Υπηρεσιών οι οποίοι κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν τοποθετηθεί με ανάθεση, αφού οι μνημονιακές Κυβερνήσεις για να κάνουν τη «δουλειά τους», φρόντισαν να παγώσουν το νόμο 3839/2010 που καθιέρωνε το πλέον αντικειμενικό και αδιάβλητο σύστημα κρίσης προϊσταμένων που έχει γνωρίσει η ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Ευνοιοκρατία και πλήρη έλεγχο της Διοίκησης από τον κομματικό μηχανισμό, θα είναι το στίγμα του νέου νόμου Μητσοτάκη, που προσδοκάται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή προς στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Υπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι η «προφορική συνέντευξη» θα είναι το βαρύνον κριτήριο για την επιλογή των Γενικών διευθυντών στις νέες δομές.

Τις διαθέσεις του για τον τρόπο επιλογής των Προϊσταμένων έχει δηλώσει άλλωστε από τις πρώτες μέρες της θητείας τους ο κ. Μητσοτάκης , δηλώνοντας ότι ο Υπουργός πρέπει να έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους καλύτερους (βλέπε ημέτερους) με συνοπτικές διαδικασίες.

Και βέβαια η όλη διαδικασία αναδιοργάνωσης θα περάσει από την έγκριση της ντόπιας  διαπλοκής και των εταιρειών συμβούλων .

Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι ήδη «κοινό μυστικό»ότι τα τελικά παραδοτέα των  «ομάδων εφαρμογής» των Υπουργείων θα παραδοθούν σε  εταιρείες συμβούλων, για περαιτέρω επεξεργασία….

Με άλλα λόγια οι δομές, οι θεσμοί  και οι εργαζόμενοι του ελληνικού κράτους,  έκθετες σε ένα ατελείωτο πλιάτσικο…

ΠΗΓΗ: totekmirio.gr

Δείτε το video, στο οποίο δηλώνει τις προθέσεις του:



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID