EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επέκταση Μετρό προς Πειραιά: Ξεκινούν τα κυρίως έργα σε ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς η κατασκευή της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας από το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ στο Χαϊδάρι στο κέντρο του Πειραιά. Η μεγάλη επέκταση του Αθηναϊκού Μετρό έχει μήκος 7,5 χλμ και περιλαμβάνει 6 υπόγειους σταθμούς.

Εδώ και μέρες ο μετροπόντικας Ιππόδαμος ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από την Αγία Βαρβάρα στο κέντρο της πόλης του Πειραιά.  Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται πλέον και η 3 φάση της κυκλοφοριακής ρύθμισης στο Σταθμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πλάκας θεμελίωσης (οπλισμός και σκυροδέτηση) καθώς και η διάτρηση δοκών προπορείας προς Πειραιά στο φρέαρ εισόδου ΤΒΜ ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής αντιστήριξης της σήραγγας ΝΑΤΜ προς το Σταθμό ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ.
  
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές εργασίες και οι διερευνητικές τομές στο δυτικό πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου στο σταθμό ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ μετά από εργασίες που διήρκησαν ένα έτος. Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή πεζοδρομίων περιμετρικά του Σταθμού ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ.
  
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αρχαιολογικές τομές, η παράκαμψη του δικτύου ΟΤΕ επι της οδού Δημητρακοπούλου καθώς και οι κατεδαφίσεις των απαλλοτριωμένων κτισμάτων στο Σταθμό ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ. Ο συκγκριμένος σταθμός έχει εξάμηνη καθυστέρηση λόγω των απαλλοτριώσεων αλλά αυτό δεν ανησυχεί την Αττικό Μετρό καθώς πρόκειται για τον 4ο κατά σειρά σταθμό και θεωρούν πως ο χαμένος χρόνος θα κερδιθεί στην συνέχεια.

Στον τερματικό σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στο τμήμα που τελεί υπο κατάληψη στην Πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου. Αίνιγμα παραμένει το πως θα νικηθεί η ...θάλασσα στον μεγάλο σταθμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ που καυτακευάζεται ακριβώς κάτω από τον υπάρχοντα σταθμό της γραμμής 1. Η γειτνίαση με την θάλασσα αποτελεί τον Νο 1 κίνδυνο και προς το παρόν το εργοτάξιο είναι σε κατάσταση προεταοιμασίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ +1 ΣΤΑΘΜΟΣ
Σε δύο μήνες περίπου αναμένεται και η λειτουργία του 7ου κατά σειρά σταθμού των επεκτάσεων που ξεκίνησαν το 2006. Μετά την παράδοση των επεκτάσεων προς Ανθούπολη και Ελληνικό έρχεται η ώρα για την λειτουργία του σταθμού ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ που αποτελεί το κύριο έργο της επέκτασης της γραμμής 3 από το Αιγάλεω στα σύνορα με το Χαϊδάρι. Ο σταθμός αναμένεται να αποτελέσει την μεγάλη πύλη εισόδου των ΜΜΜ από και προς το Θριάσιο Πεδίο.

πηγη

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID