EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πριν πέσουν, μήπως να τους ρίξουμε;

Η χθεσινή παράσταση του Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ στη Θεσσαλονίκη και οι διαρροές, προφανώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πως το αργότερο μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβριο θα στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές, νομίζω πως κάνουν ξεκάθαρο ότι τα ψωμιά αυτής της κυβέρνησης της συμφοράς είναι όχι μόνο μετρημένα αλλά και πολύ λίγα. Και αυτό πάει να πει πως θα…προσπαθήσουν με νύχια και με δόντια να φτάσουν έως τις διπλές – ευρωπαϊκές και τοπικές – εκλογές του Μαίου, έχοντας κλέψει και αρπάξει ότι μπορέσουν, ώστε στη συνέχεια να την κάνουν με γρήγορα πηδηματάκια, αφήνοντας πίσω τους καμένη γη για την κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τη Ντόρα και τη Διαμαντοπούλου για να ανασυγκροτήσουν τον πόλο της νεοφιλελεύθερης κεντροδεξιάς.

Ο ιανός

Ετοιμάζονται δηλαδή για να πέσουν, είτε το Μάιο με τριπλές(ουάου!) εκλογές, είτε το Σεπτέμβριο, όπου αν στηθούν κάλπες η Νουδούλα και το Πασοκάκι, μαζί, δεν θα μαζέψουν ούτε ένα ντενεκέ κοχόνες, που θα έλεγε και ο σύντροφος υπουργός των Πολιτισμών της Βολιβίας.
Όμως το θέμα δεν είναι τι σχεδιάζουν αυτοί, νομίζω πως το θέμα είναι το τι κάνουμε εμείς. Το «πολλοί αγώνες, ένας στόχος, η ανατροπή της κυβέρνησης» που μας είπε ο Τσίπρας χθες, ακούγεται γενικά O.K. και ο περισσότερος κόσμος το καταλαβαίνει. Καταλαβαίνει πως αν δεν βάλει μπροστά το αίτημα για την πολιτική αλλαγή – προσώπων, πολιτικών, στάσεων, συμπεριφορών, σχέσεων και βάλε κι εσύ ότι θες – τότε θα μείνουμε στα χαμένα και θα περιμένουμε κάτι τυχαίο να σκάσει πάνω στα μούτρα του Αντωνάκη της ΠΟΛΑΝ, κάτι που θα τον αναγκάσει να φύγει μία ώρα αρχύτερα. Αυτό λοιπόν, λέω εγώ, που έχει σημασία είναι από αύριο Δευτέρα να μεταφέρουμε τον… πόλεμο, γιατί τέτοιος είναι, παντού, στη δουλειά, στη γειτονιά, στο στέκι, στο καφενείο, στην ουρά έξω από τον ΟΑΕΔ, στην εξέδρα, στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου, στην πρώτη μέρα στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς. Νομίζω πως πριν πέσουν θα πρέπει εμείς να τους ρίξουμε και για να μην μπορέσουν να υλοποιήσουν το νέο πλιάτσικο που σχεδιάζουν και για να μείνει και κανένα δεντράκι για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

 ΠΗΓΗ

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID