EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κέρδισαν μία περιουσία σε... χιλιοστά του δευτερολέπτου !

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έκανε την έκπληξη, ανακοινώνοντας πως δε θα επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών ομολόγων (κόντρα σε αυτό που περίμεναν όλοι), για κάποιους φαίνεται πως δεν ήταν και τόσο... έκπληξη. Το είχαν πληροφορηθεί... μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από όλους τους άλλους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, κάποιοι χρηματιστές στο Σικάγο φέρονται να είχαν πρόσβαση στην απόφαση της Fed ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου από οποιονδήποτε άλλο. Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το δίκτυο δείχνουν πως ξεκίνησαν να αγοράζουν μόλις 3 millisecond πριν όλοι οι άλλοι στην πόλη προλάβουν να ενημερωθούν για την απόφαση και αρχίσουν επίσης να αγοράζουν, αντιδρώντας στην απρόσμενα θετική είδηση. Σύμφωνα μάλιστα με μία εκτίμηση, η αξία των “ύποπτων” συναλλαγών μπορεί να φτάνει ως και τα 600 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν είναι ακόμα σαφές το πώς έφτασαν οι πληροφορίες αυτές στους εν λόγω χρηματιστές, όμως η Fed έχει θορυβηθεί από την αποκάλυψη αυτή και ήδη διενεργεί έρευνα και συζητήσεις με δημοσιογραφικούς οργανισμούς που λαμβάνουν συχνά εμπιστευτικές ενημερώσεις από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, υπό τον όρο να μην κάνουν χρήση των πληροφοριών αυτών πριν δοθούν επίσημα στη δημοσιότητα.

Και αν αναρωτιέστε πώς μπορεί να διακινήθηκαν 600 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου, θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως πλέον οι πιο ανεπτυγμένες χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν συναλλαγές εντός millisecond, και άρα το διάστημα των τριών millisecond προφανώς ήταν υπεραρκετό για κάποιους επιτήδειους, ώστε να επωφεληθούν από την προνομιακή τους πληροφόρηση...


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID