EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στο τραπέζι οι επιστρατεύσεις

Η προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων σε Υγεία και Παιδεία λειτουργεί περίπου εφιαλτικά για το Μέγαρο Μαξίμου
Δυο μεγάλα απεργιακά μέτωπα φοβίζουν αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση: των εκπαιδευτικών και των
γιατρών.

Παιδεία και υγεία συνιστούν δύο βασικούς άξονες, ως προς την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης και η προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων και στα δύο μέτωπα, λειτουργούν περίπου εφιαλτικά για το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο, προς το παρόν, ελπίζει ότι οι αντιδράσεις θα είναι περιορισμένης έκτασης, καθώς ήδη στην ΟΛΜΕ παρατηρείται διχογνωμία αναφορικά με το αν και πόσες μέρες απεργίας θα πρέπει να προκηρυχθούν.

Επενδύει όμως και σε κάτι άλλο: στη δυνατότητα που παρέχεται στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστρατεύσεις υπαλλήλων, αν χρειασθεί, μεγάλης έκτασης. Ήδη το υπουργείο Παιδείος, και παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από τον κ.Αρβανιτόπουλο, προετοιμάζεται γι αυτή την προοπτική, όπως έκανε και στο παρελθόν.

Ως γνωστόν, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστρατεύθηκαν παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων του περασμένου Ιουνίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά. Όπερ κι εγένετο. «Αν χρειασθεί, η ίδια λύση θα εφαρμοσθεί εκ νέου» εξηγείται αρμοδίως.

Παρ’ όλα αυτά στο Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν αυτή τη λύση, που χαρακτηρίζεται «ύστατη». Όλα δείχνουν όμως ότι μπορεί να αποδειχθεί και αναπόφευκτη, παράλληλα.

 
 
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID