EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Να σας …εξηγήσω»

“ Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμφώνησε με τους δανειστές... "φίλους" και "εταίρους" της χώρας, την αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων στα επίπεδα του 60% και στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014.  ”
Του Κώστα Καπνίση 
Σε αυτή τη ζωή τελικά είναι πολύ μικρή η απόσταση του ψέματος από την αλήθεια. Ο μνημονιοφρουρός, εθνικός τηλεβιβλιοπώλης και υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης, «εξηγούσε» σε τηλεοπτική εκπομπή, δυσανασχετώντας μάλιστα για τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η τιμή εισόδου στα νοσοκομεία από τα 5 στα 25 ευρώ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχει βαλθεί να «εξηγεί» στον ελληνικό λαό πράγματα, τα οποία όλος ο απλός και ταπεινός κόσμος... δεν καταλαβαίνει, πλην του ιδίου. Καθόλου τυχαίο βέβαια, καθώς ο υπουργός Υγείας δεν περιορίζεται εντός του τομέα ευθύνης του αλλά επεκτείνεται επί παντός του επιστητού και ασφαλώς μνημονιακού. Είναι γνωστό άλλωστε ότι «Το μνημόνιο είναι ευτυχία».

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης «εξηγούσε» ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνουν άλλες μνημονιακές παρεμβάσεις στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας γιατί με τον ίδιο στο τιμόνι, τα πράγματα πηγαίνουν καλά, τα έσοδα προχωρούν. "Δε θα γίνουν απολύσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού", "δε θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα", "δε θα αυξηθεί η τιμή εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία". Ω του θαύματος, προχθές μετά και από τη συνάντηση με την τρόικα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμφώνησε με τους δανειστές, "φίλους" και "εταίρους" της χώρας, την αύξηση της χρήσης γενοσήμων φαρμάκων στα επίπεδα του 60% και στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2014. Πέρα από όλα αυτά, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ, φαίνεται να χάνει σιγά – σιγά την ισχύ του, όντας καταχρεωμένος, και καταλήγει, σύμφωνα και με εκτιμήσεις των ειδικών της Υγείας σε διαμεσολαβητή – αγοραστή υπηρεσιών Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας, τελικά δεν τα κατάφερε και όπως φαίνεται ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποφύγει τα 25 ευρώ της εισόδου στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Δεν πτοήθηκε βέβαια από την αποτυχία του. Αντίθετα, έσπευσε να την καλύψει σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια για τους μη έχοντες και ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια στα νοσοκομεία, θα διατεθούν για την ανακούφιση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας. Παροχή υπηρεσιών Υγείας με δελτίο δηλαδή. Σύντομα αναμένονται και κουπόνια συσσιτίων άραγε για τον «φουκαριάρη» τον λαό; Παρόλα αυτά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, πανηγύρισε για μια ακόμα φορά, ισχυριζόμενος πως οι στόχοι του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά τα έσοδα και τη μείωση της νοσηλευτικής δαπάνης, έχουν επιτευχθεί άσχετα αν τελικά δεν επετεύχθησαν, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ιδίου πριν από λίγο καιρό. Πότε έλεγε τελικά αλήθεια ο κύριος Γεωργιάδης. Σε εκείνη την τηλεοπτική εκπομπή ή τώρα; Μήπως εκείνο το στοίχημα με τον Άδωνι θα έπρεπε να το βάλει ο εργαζόμενος στον τομέα της Υγείας πριν λίγο καιρό;

Το κέρδιζε δεν το κέρδιζε πάλι χαμένος θα ήταν βέβαια. Αυτό άλλωστε συμβαίνει με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, ο οποίος παρακολουθεί αποσβολωμένος τον κυβερνητικό θίασο να ισοπεδώνει και να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον της κοινωνίας. Η ελληνική κοινωνία θυμίζει τον απατημένο/η σύζυγο που μπαίνει στο σπίτι απροειδοποίητα και πιάνει τον σύντροφό του να τον απατά. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα έπαιζε τον ρόλο του θύτη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, λέει με περίσσιο θράσος: «Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Να σας …εξηγήσω». Δε χρειάζονται εξηγήσεις κύριε υπουργέ. Προφανώς και αποτύχατε. Ανθρώπινο είναι. Έχετε σκοπό τουλάχιστον να υποβάλλετε την παραίτησή σας;

Δείτε το video με τον Άδωνι Γεωργιάδη να …εξηγεί ότι δε θα αυξηθεί η τιμή του εισιτηρίου στα νοσοκομεία και εκείνο που δηλώνει ότι πρέπει να μπεί χαράτσι: 


 

 πηγη

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID