EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επεισόδια στις πορείες διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 34χρονου στην περιφέρεια!


Στις 19:30 ξεκίνησε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Οι άνθρωποι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ήταν γύρω στις 3.000!
Στις 20.05 έγιναν επιθέσεις σε ΑΤΜ και βιτρίνες τραπεζών και πολυεθνικών εταριών, από ομάδες νεαρών ενώ στις 20:30, σύμφωνα με το ThessToday, ομάδες νεαρών, άρχισαν να στήνουν οδοφράγματα με κάδους στην οδό Τσιμισκή, μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, σε απόσταση αναπνοής από το μπλόκο των αστυνομικών στη Δωδεκανήσουν.

Συνεχίζεται η ρίψη χημικών ενώ έγιναν τουλάχιστον 15 προσαγωγές. Κυκλοφοριακό χάος έχει δημιουργηθεί στην πόλη.

"Eξω οι Νεοναζί. Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι", "Παύλος Φύσσας. Ακόμη ένας νεκρός. Μπάτσοι και νεοναζί στο έγκλημα μαζί. Η εμείς ή αυτοί", είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριαρχούν στα πανό της αντιφασιστικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, την οποία διοργάνωσαν διάφορες αριστερές οργανώσεις και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η πορεία στην Πάτρα

Συμφωνα με το PatrasTimes, εκεί στην πορεία για το θάνατο του 34χρονου συμμετείχαν περίπου 600 άτομα από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και μέσω της οδού Μαιζώνος κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί προς την οδό Γούναρη.

Λίγο μετά τις 20:00 έγιναν σοβαρά επεισόδια στην οδό Γούναρη.
Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτοί να αποντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Στους δρόμους και οι Κρητικοί

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, αντιφασιστική συγκέντρωση κάνουν αυτή την ώρα, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, φορείς, πολίτες και αντιεξουσιαστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση κατά του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Παράλληλα, το ΚΚΕ διοργανώνει πικετοφορία καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης, όπως σημειώνεται, μελών της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Αλικαρνασσό.
Αύριο το πρωί, στις 09:30 φορείς και απλοί πολίτες δίνουν ραντεβού στην Αλικαρνασσό για μία ακόμη αντιφασιστική συγκέντρωση
ενώ και στο Ηράκλειο, στη νέα συγκέντρωση που θα γίνει, μπαίνει επιτακτικά το θέμα μετά τη δολοφονία του 34χρονου.

Eπεισόδια στην Ξάνθη

Συμπλοκές ανάμεσα σε μέλη αντιεξουσιαστών οργανώσεων και δυνάμεων της Αστυνομίας έγιναν το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη και ενώ ήταν σε εξέλιξη αντιφασιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.
Ακολούθησαν συμπλοκές με τους άνδρες της Αστυνομίας να πετούν χημικά απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τραπεζικό κατάστημα στην Κεντρική Πλατεία της πόλης πετώντας πέτρες και σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι αντιεξουσιαστές παράλληλα, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στο κέντρο επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας τα σκουπίδια στο οδόστρωμα και κλείνοντας τον δρόμο.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ενώ η αντιφασιστική πορεία που είχε ξεκινήσει από τον χώρο των Πανεπιστημίων βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και πριν προλάβουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο των συμπλοκών.

Η πορεία στο Βόλο

Σύμφωνα με το e-volos, ογκώδης ήταν η αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε μετά τις 19:00 στο κέντρο του Βόλου, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου, τα μεσάνυχτα της Τρίτης στο Κερατσίνι.
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν διάφοροι φορείς και συλλογικότητες, ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας.

Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους λίγο πριν τις 20:00 στην παραλία του Βόλου, ακολουθώντας την αντιφασιστική πορεία από απόσταση. Η πορεία ολοκληρώθηκε στις 20:30 χωρίς "παρατράγουδα".

(newsit)

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID