EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

“Τρύπα” 1.500 υπαλλήλων στην κινητικότητα

Νέος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση έχει προκύψει στο θέμα της κινητικότητας, δύο εβδομάδες πριν από την επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα.

Το πρόβλημα αφορά στο υπουργείο Παιδείας, επειδή οι πρυτάνεις δεν συνεργάζονται, ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 1.500 δημόσιοι υπάλληλοι.

Έτσι, έχει εμφανιστεί αντίστοιχη «τρύπα» στον αριθμό – στόχο των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα διαθεσιμότητας, όπως έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Σήμερα υπήρξε σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετείχαν η πολιτική ηγεσία και εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διαβεβαιώσει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, παρά την αντίδραση των πρυτάνεων, το θέμα θα λυθεί εντός των επόμενων ημερών.

Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες, εξετάζεται η συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε να συνταχθεί η κατάσταση των υπαλλήλων που εργάζονται στα πανεπιστήμια, μέσω της μισθοδοσίας.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν ότι, εκτός αυτού, δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλα υπουργεία.

Μέχρι στιγμής, οι «διαθέσιμοι» δημόσιοι υπάλληλοι είναι περισσότεροι από 4.000 και τις επόμενες εβδομάδες θα έχει επιτευχθεί ο αριθμός – στόχος των 12.500.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID