EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αύξηση στα δημοτικά τέλη εφόσον δεν φτάνουν τα έσοδα

Αύξηση στα δημοτικά τέλη εφόσον δεν φτάνουν τα έσοδα ζητά κοινή υπουργική απόφαση Την οδηγία προς τους δήμους εφόσον τα έσοδα τους δεν καλύπτουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες να προχωρήσουν σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη δίνουν με την κοινή υπουργική απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικων και ο υπουργός Εσωτερικών .

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των Χ. Σταϊκούρα και Γ. Μιχελάκη σε περίπτωση που τα εισπραττόμενα έσοδα των δήμων εφέτος δεν καλύψουν τη δαπάνη της ανταποδοτικής υπηρεσίας (ύδρευσης, καθαριότητας, φωτισμού, κ.α..), τότε το ποσό που δεν καλύπτεται θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση καθορισμού του ύψους των τελών για το 2014, οδηγώντας στην αύξησή των δημοτικών ανταποδοτικών τελών .

Παράλληλα η κοινή υπουργική απόφαση ζητά από τους δήμους να περικόψουν υπερωρίες, μετακινήσεις, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, αλλά και κοινωνικές παροχές προς οικονομικά αδύνατους στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και οι δαπάνες υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού να αποβλέπουν στην αντιμετώπιση μόνον των εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και να εγκρίνονται αφού πρώτα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αξιοποίησης του προσωπικού εντός του ωραρίου εργασίας

πηγη



« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID