EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Δεν περνάει από τη Βουλή η άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία

«ΚΟΚΚΙΝΗ γραμμή» για μεγάλο αριθμό βουλευτών αποτελεί το ζήτημα του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας και οποιαδήποτε απόπειρα της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς που υπάρχουν σήμερα, εκτός απροόπτου, θα πέσει στο κενό.

Κατ’ εντολήν της «τρόικας», το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει τους πλειστηριασμούς, πιθανότατα από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Ωστόσο, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοια ρύθμιση δεν πρόκειται να περάσει και συνιστούν στην ηγεσία του υπουργείου να μη ρισκάρει να τη φέρει στη Βουλή. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να υποκύψουν στον οποιονδήποτε «εκβιασμό» με αντικείμενο τις υποχρεώσεις έναντι των δανειστών αλλά και σε σχέση με τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, στην περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει και καταθέσει τελικά τη νομοθετική ρύθμιση, εξετάζουν εναλλακτικούς τρόπους αντίδρασης, προκειμένου να μη χρεωθούν τις ευθύνες για δραματικές εξελίξεις. Σκέπτονται είτε να ανεξαρτητοποιηθούν είτε ακόμη και να παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα. Όπως λένε στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, μια τέτοια απόφαση θα πλήξει τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας και θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση και τις διαδοχικές περικοπές μισθών και συντάξεων. Η κατάσταση προκαλεί την έντονη ανησυχία του Μεγάρου Μαξίμου, που αναζητεί τρόπους να αποφύγει το αδιέξοδο, αφού –όπως λέγεται– η «τρόικα» επιμένει να αρθεί από τις αρχές του 2014 η απαγόρευση για τους πλειστηριασμούς. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται να μπει όριο με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων, ώστε να δοθεί άλλοθι στους βουλευτές να ψηφίσουν τη ρύθμιση. Ωστόσο, οι τελευταίοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να το κάνουν, όποιες επιμέρους διευθετήσεις κι αν γίνουν.

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID