EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣΚΑΣΕ ...... ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΕ‏

Θυμάστε εκεί στην δεκαετία του ογδόντα με τις σαρωτικές πολιτικές αλλαγές του ΠΑΣΟΚ; Ζιβάγκο αντί “μπουζούρ”, που έλεγε ο σχωρεμένος Καραμανλής το φράκο, και που ποτέ δεν φόρεσε ο ηγέτης του Νεοσοσιαλισμού στην Ελλάδα Αντρέας Παπανδρέου. Τριτοκοσμικοί δρόμοι για τον μπαμπά και οδικοί χάρτες για το καμάρι μετά από είκοσι χρόνια.

Από τα μεγαλύτερα συνθήματα όμως του λαοπλάνου ήταν “`Η δεξιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας”. Να μπορούσα να γυρίσω το ρολόϊ είκοσι πέντε τόσα χρόνια πίσω και να μου τρίψω στην μούρη την συμβίωση σοσιαλιστών και επάρατης στο κοινόβιο χρονοντούλαπο της ιστορίας και πάντα για το καλό της χώρας και την διαχείριση της εξουσίας. Τελικά αυτός ο συγχρωτισμός ή θα τους ενώσει εις σάρκαν μία ή που θα τους γκρεμίσει στα πολιτικά τάρταρα για να παλεύουν με την ΔΗΜΑΡ ποιος θα ξεπεράσει το μαγικό 3%!

Το μεγαλύτερο σύνθημα που μας χτυπούσε τις χορδές ήταν το αμίμητο “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Στρώθηκε λοιπόν ο “οδικός χάρτης” από άλλα δυνατά παλικάρια και όταν ήρθε το καμάρι στην ηγεσία γέλασε και βάλθηκε να μας πείσει πως η συνταγή ήταν λάθος. Η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο στους Έλληνες. Ανήκει και σε όποιον έχει λεφτά.

Έ ρε… κατακαϋμένη μου Ψωροκώσταινα Ελαδίτσα μάνα μου, τι σούμελε να πάθεις. Να φεύγουν τα παιδιά σου σ’ άλλες χώρες διωγμένα από την ανεργία και την τριτοκοσμική επιτήδευση. Να παλεύουν οι εργάτες σου για τα ματωμένα κεκτημένα. Πόσα χρόνια θα σου πάρει άραγε για να τελειώσει το ξαπόστεμα και ν’ αρχίσει το “ξανά προς την δόξα τραβά” ή απλώς ένα πατριωτικό εμβατήριο.

Αλήθεια τι σου αξίζει περισσότερο; Αργεντινοποίηση, Γερμανοποίηση ή Ελληνοποίηση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όμως, ποιος σε ρώτησε ποτέ; Ποιος θα σε ρωτήσει και τώρα ; Όλα γίνονται βήμα βήμα. Όλα όσα σχεδίασαν άλλοι για σένα.

Εσύ, απλά σκάσε και… μάθαινε!

πηγη




« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID