EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο κυνικός κύριος Καψής

Η χθεσινή εμφάνιση του κυρίου Καψή στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή του ANTENA, σε καμιά περίπτωση, δεν υπήρξε αποκαλυπτική για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που, έχοντας δει και εξηγήσει τʼ όνειρο από πολύ νωρίς, αρνήθηκαν να συνεργαστούν μαζί του.

Ο «ταλαντούχος» κύριος Καψής, προέρχεται από την καρδιά ενός μηχανισμού ο οποίος εδώ και χρόνια διαχειρίζεται τη δημόσια εικόνα του συστήματος που λεηλάτησε τη χώρα. Ο μηχανισμός αυτός έσυρε την Ελλάδα σε μια φοβερή περιπέτεια και την οδήγησε σε πολλαπλά αδιέξοδα. Όντας χαϊδεμένο παιδί του, ο κύριος Καψής, διαθέτει πλούσια εμπειρία στη διαχείριση παρόμοιων κρίσεων, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα γιʼ άλλη μια φορά.

Αρχικά αναφέρθηκε σε κοινωνικά κριτήρια βάσει των οποίων πρόκειται να επιλεγούν οι εργαζόμενοι του μεταβατικού φορέα. Όχι! Δίπλα στο όνομα του κάθε επιλεγμένου δεν θα αναγράφεται ο αριθμός των μορίων του. Η διαδικασία δεν το προβλέπει γιατί η επιλογή θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια. Μιλώντας για κοινωνικά κριτήρια, ο κύριος υπουργός, προφανώς αναφέρεται σε κάποιο είδος φιλανθρωπίας προς αξιοπρεπείς, έως εχθές, ανθρώπους των οποίων αυτός και η κυβέρνηση κατέστρεψαν τις ζωές. Οι εργαζόμενοι λοιπόν αυτοί βρίσκονται αυτόματα στη δυσάρεστη και ταπεινωτική θέση να εξαρτώνται από την φιλάνθρωπη διάθεση του κυρίου Καψή, έχοντας καταρχήν απεμπολήσει μια αορίστου χρόνου σχέση εργασίας και αποδεχτεί στη συνέχεια την νομιμότητα της απόλυσής τους.

Αυτή η υποκριτική και προσβλητική για τους εργαζόμενους πρακτική είναι εκτός των άλλων και ορισμένου χρόνου. Η κοινωνική πολιτική έχει τα όριά της και γι΄αυτό η μεγαλοθυμία του υπουργού είναι διάρκειας δυο το πολύ τεσσάρων μηνών. Στη συνέχεια η καλοσύνη εξαντλείται και τα κοινωνικά κριτήρια πάνε περίπατο! Κάτω απʼ αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ο κύριος υπουργός, διατυπώνει δημόσια την πρόθεσή του να ασκήσει φιλανθρωπία με ημερομηνία λήξεως!

Λίγο αργότερα, όταν τα πράγματα ζορίζουν και η συζήτηση γίνεται λίγο παραπάνω απαιτητική, καλείται να εξηγήσει, μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια θα είναι φιλάνθρωπος με κάποιους και όχι φιλάνθρωπος με κάποιους άλλους, εφόσον δεν προτίθεται να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που υπέβαλαν αίτηση. Πρόκειται εκτός των άλλων και για επιλεκτική φιλανθρωπία;

Τότε, ο κύριος υπουργός, κρατώντας στο χέρι τις αιτήσεις των παραπλανημένων ΕΡΤικών, τους οποίους πλέον δεν σέβεται και δεν υπολογίζει, προτιμά νʼ αφήσει στην άκρη τις καλοσύνες και να ομολογήσει την αλήθεια. Ο κύριος υπουργός θα προσλάβει αυτούς που του χρειάζονται για να λειτουργήσει ο φορέας. Για τον απλούστατο λόγο ότι «αυτοί ξέρουν πώς λειτουργεί». Στη συνέχεια αρκέστηκε να κλείσει το ματάκι στους δικούς του για να μην ανησυχούν. Οι ΕΡΤικοί είναι κρέας για τα κανόνια, προορισμένοι να μας νομιμοποιήσουν, να παραιτηθούν των δικαιωμάτων τους, να βάλουν μπροστά τις μηχανές με αντάλλαγμα ένα ξεροκόμματο και στη συνέχεια να πεταχτούν στα σκουπίδια. Οι προσλήψεις για τη ΝΕΡΙΤ θα γίνουν με σκληρό ΑΣΕΠ. Τις φωτογραφίες θα τις βγάλουμε αργότερα, τώρα πρέπει να μαζέψουμε τα κάστανα από τη φωτιά.

Όλʼ αυτά, ο κύριος υπουργός, τα ομολόγησε δημόσια με τον εύσχημο και υποκριτικό τρόπο που διδάχτηκε όλʼ αυτά τα χρόνια στα καταγώγια στα οποία εργαζόταν. Εκεί όπου η μεθοδολογία χειραγώγησης και η διαχείρισης της κοινής γνώμης είναι πλέον κεκτημένη γνώση. Άλλωστε, οι περισσότεροι του είδους του, κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα τηλεοπτικά καφενεία απροκάλυπτα απενοχοποιημένοι και απολύτως συμφιλιωμένοι με τον κυνισμό και τη μαυρίλα της ψυχής τους.

Αυτό όμως που έχει πρωτίστως σημασία είναι το μήνυμα που έστειλε ο κύριος υπουργός στους εργαζόμενους της ΕΡΤ:

Το ξεπούλημα πολλοί αγάπησαν, τον ξεπουλημένο ουδείς.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID