EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Τεχνοκράτες», πολιτικά απομεινάρια και τηλεοπτικές γλάστρες !!!

“ Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είπε αυτές τις ημέρες ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν χάσει πια τη φωνή τους. Ίσως ήταν περισσότερο ευγενής από ότι έπρεπε. Πολιτικός είναι άλλωστε ”

Ο σοφός λαός πάντα είχε πολιτικό ένστικτο και αυστηρά κριτήρια για τους πολιτικούς ταγούς του. Ακόμα και τις στιγμές που έκανε λάθη το καταλάβαινε και δύσκολα δεχόταν να τον κοροϊδεύουν άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτός ο λαός ήταν που έβγαλε και τη θυμόσοφη ρήση… «μάγκεψαν τα τούβλα και σφυρίζουν από τις τρύπες».

Του Κώστα Καπνίση

Κάπως έτσι είναι και η σημερινή κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είπε αυτές τις ημέρες ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν χάσει πια τη φωνή τους. Ίσως ήταν περισσότερο ευγενής από ότι έπρεπε. Πολιτικός είναι άλλωστε. Φαίνεται όμως ότι κάτι έχει απομείνει μέσα του από τους παλιούς πολιτικούς, οι οποίοι εξέπεμπαν ένα κύρος και έναν σεβασμό στους λαούς της Ευρώπης.

Ο Σουλτς είπε τα αυτονόητα. Απαντώντας σε μια επιστολή του Κύπριου προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου είπε ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης έχει γενικά αγνοήσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως του μόνου πανευρωπαϊκού κοινοβουλευτικού σώματος, που είναι σε θέση να εφαρμόσει δημοκρατική λογοδοσία στη λήψη αποφάσεων. Ο Γερμανός πολιτικός, στην ίδια επιστολή «χτυπά» το καμπανάκι και μιλά για απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης και έλλειψη κοινοβουλευτικού ελέγχου επί της οικονομικής πολιτικής, με τους πολίτες να μην έχουν πλέον φωνή, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση διοικούμενη από τεχνοκράτες.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί δείχνουν να καταλαβαίνουν πια ξεκάθαρα ότι αυτά τα νεοφιλελεύθερα υβρίδια που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της Ευρώπης αν παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία δε θα αφήσουν τίποτε όρθιο. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι είναι υπόδικος, ο Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο το ίδιο, ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, η Πορτογαλία συνταράσσεται από τις λαϊκές αντιδράσεις, στη Γερμανία υπάρχει η φράου Μέρκελ με τον υποτακτικό της Σόιμπλε που μαζί ισοπεδώνουν ολόκληρη την Ευρώπη για τρίτη φορά.

Η Ελλάδα μέσα σε όλη αυτή την καταστροφική λαίλαπα έχει πάντα τον δικό της ξεχωριστό ρόλο ως πειραματόζωο. Δεν υπάρχει πια κάτι που να συνδέει την κοινή λογική με αυτούς που κυβερνούν. Πέρα από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, όσοι έχουν ασκήσει εξουσία ή έχουν αναμειχθεί σε αυτή τα τελευταία 15 χρόνια είναι όχι απλά κατώτεροι των περιστάσεων αλλά αποδεικνύονται και άκρως επικίνδυνοι. Η συντριπτική πλειονότητά τους είναι σαν τους φελλούς στη θάλασσα. Η αναρρίχησή τους στα ανώτερα και ανώτατα αξιώματα έχει προκύψει από την «ικανότητά» τους στις δημόσιες σχέσεις. Μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν και πάλι όχι ιδιαίτερα καλά. Από τη στιγμή που επιτυγχάνουν βέβαια τους μικρούς ιδιοτελείς τους σκοπούς δε φαίνεται να τους απασχολεί που πια ο δημόσιος εξευτελισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της σήψης και της παρακμής είναι και αυτός που τους εκπροσωπεί. Ήξεραν ποιον άνθρωπο έβαζαν στη συγκεκριμένη θέση. Έναν τηλεοπτικό Χατζηαβάτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έχει καταφέρει να δώσει στην κυβέρνηση κάτι από τις εκπομπές στις οποίες συμμετείχε παλιότερα. Εκπομπές που άγγιζαν τα όρια της γελοιότητας και ανήκαν στην κατηγορία των τηλεσκουπιδιών. Ο άνθρωπος αυτός μόνιμα διορισμένος επί χρόνια στην ΕΡΤ καταφέρθηκε με ιδιαίτερη μανία στους πρώην συναδέλφους του, κρατώντας το στόμα του κλειστό για αυτά τα ρουσφέτια που έβλεπε να συμβαίνουν τόσα χρόνια και τα γνώριζε. Τελευταίο του ατόπημα ήταν ο διορισμός της συντρόφου του στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου και όταν προκλήθηκε σάλος της είπε να παραιτηθεί. Ούτε καν εκεί δε φάνηκε να παίρνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογούσε.

Αντί να παραιτηθεί ο ίδιος και να προστατέψει σε ανθρώπινο επίπεδο την σύντροφό του, προτίμησε να κρατήσει τη δική του θέση. Τα πολιτικά απομεινάρια, που κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό, ο οποίος τους πίστεψε και τους ψήφισε πέρσι, πλέον βλέπει τα πράγματα ξεκάθαρα. Βλέπει έναν αποτυχημένο τεχνοκράτη, σε όποια θέση κι αν πέρασε (πάντα κρατικοδίαιτη) όπως ο Γιάννης Στουρνάρας να επιτίθεται προκλητικά στον ελληνικό λαό και να γελάει για τα «κατορθώματά» του. Από κοντά και πολλοί βουλευτές – τηλεοπτικές γλάστρες που βλέπουν ότι το πολιτικό τους τέλος είναι πια κοντά και δείχνουν να είναι αμείλικτοι και εκδικητικοί προς τον λαό.

Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να κρατήσουν τις θέσεις τους πάση θυσία εξευτελίζοντας δημοσίως τους εαυτούς τους αλλά ξεχνούν πως ο ελληνικός λαός έχοντας ένστικτο επιβίωσης έχει πια καταλάβει ότι για να ζήσει αξιοπρεπώς και περήφανα πρέπει να τους απολύσει όσο το δυνατό ταχύτερα από την εξουσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη δική του μεριά θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν πρέπει πια να απαντά σε αυτά τα υποταγμένα απολειφάδια τα οποία δεν υπηρετούν τον ελληνικό λαό αλλά τα ξένα αφεντικά τους και τους εαυτούς τους και μόνο. Δεν έχει νόημα πια. Η αξιωματική αντιπολίτευση μόνο με τον ελληνικό λαό θα πρέπει να ασχολείται. Από αυτόν παίρνει δύναμη και σε αυτόν λογοδοτεί. Από τις ελάχιστες τηλεοπτικές παρουσίες που πρόσφερε στην ελληνική τηλεόραση, η σπουδαία Μαλβίνα έλεγε ένα βράδυ από την εκπομπή της: «Φευγάτε ρε. Μη μας ξεφτιλίζετε άλλο». Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση…

 πηγη

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID