EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Λουκέτο» διαμαρτυρίας βάζουν οι Dolce & Gabbana

Με ένα παράδοξο τρόπο το σχεδιαστικό δίδυμο Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν σε όλους όσους τους κατηγορούν για φοροδιαφυγή, κλείνοντας για τρεις ημέρες τα καταστήματα τους στο Μιλάνο.

Οι διεθνούς φήμης σχεδιαστές μόδας δήλωσαν ότι «προσέφεραν πολλά στην πόλη του Μιλάνου, οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, διεθνή προβολή» και δεν είναι διατεθειμένοι «να υποστούν άλλο τις άδικες κατηγορίες του ιταλικού οργανισμού είσπραξης φόρων, της οικονομικής αστυνομίας, τις επιθέσεις των εισαγγελέων και τον διασυρμό μέσω του Τύπου» που κατήγγειλαν ότι αντιμετωπίζουν «επί χρόνια», γράφει η επιγραφή που τοποθέτησαν στην είσοδο της μπουτίκ τους στα ιταλικά και στα αγγλικά.

«Οι υπάλληλοί μας θα πληρωθούν κανονικά, η πρωτοβουλία να κρατήσουμε κλειστά τα εννέα καταστήματά μας δείχνει την αγανάκτησή μας» πρόσθεσαν οι σχεδιαστές.

Πριν από ένα μήνα καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση για ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη καθώς όπως φαίνεται είχαν προχωρήσει σε σύσταση εταιρίας στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

«Δεν χρειαζόμαστε να μας εκπροσωπούν φοροφυγάδες», δήλωσε πρόσφατα ο Φράνκο ντ' Αλφόνσο, δημοτικός σύμβουλος στο Μιλάνο προτείνοντας τον αποκλεισμό των σχεδιαστών από τη διάσημη εβδομάδα μόδας της πόλης τον Σεπτέμβριο, όπου θα εκθέσουν συλλογές τους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID