EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

Υπάρχουν άραγε διαχωριστικές γραμμές που επιβάλλεται να βάλουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας και για ποιό λόγο;
Και φυσικά δέν αναφέρομαι στις κόκκινες γραμμές του μαλάκα του Κουβέλη ή στις όποιες γραμμές των πολιτικών απατεώνων.
΄Εχουμε γίνει κουραστικοί να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια περι πολιτικών και του συναφιού της εκμετάλλευσης και της απανθρωπιάς.Δέν έχει πιά νόημα.Όσοι ξύπνησαν ξύπνησαν.Όσοι θέλουν να ξυπνήσουν θα ξυπνήσουν.
Οι υπόλοιποι θα πάρουν ό,τι ορίζει ο νόμος και ο νοών νοήτω…
Το ζητούμενο είναι πως όσοι έχουμε διαχωρίσει την θέση μας μέσα σε  αυτήν την άθλια προσπάθεια των εχθρών των ανθρώπων,θα πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην αντεπίθεση.Γιατί μέχρι τώρα αμυνόμαστε και μάλλον αμυνόμαστε αναποτελεσματικά.
Απο την αρχή της επιβολής των μνημονίων και την διολίσθηση της εκάστοτε κυβέρνησης στην αυταρχικότητα και στην βία,ο κόσμος όπως και να αντέδρασε δυστυχώς δέν κατάφερε να υπερασπιστεί τα δίκαιά του.Δέν απέτρεψε ούτε στο ελάχιστο την επιβολή όλων των απεχθών εκείνων μέτρων που συνετέλεσαν μεταξύ άλλων, στην κοινωνική κατάρρευση.
Ηττηθήκαμε συμπολίτες.Και για την ήττα αυτή που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές και διαλυμένα όνειρα ευθύνονται πολλοί και πολλά.Οπως έχουμε ξαναπεί,μήν ρίχνετε το βάρος και μήν κατηγορείτε τα πολιτικά ανδρείκελα και τα σκυλιά τους.
Διότι αυτοί είναι προγραμματισμένοι να κάνουνε την συγκεκριμένη δουλειά.Έχουν προ πολλού απωλέσει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου.Γινήκανε μηχανές που υπηρετούν το διεστραμμένο και διεφθαρμένο σύστημα μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους.
Κάτι που δυστυχώς δέν κάναμε εμείς.Κρυφτήκαμε πίσω απο τους φόβους μας,πίσω απο τις ανασφάλειές μας,πίσω απο τις ασήμαντες διαφορές μας και όλοι μαζί ανεξαιρέτως προσκυνήσαμε την κοινωνικοπολιτική λαίλαπα που θερίζει τις ζωές μας.
Άν θέλουμε πραγματικά αυτός ο κόσμος να αλλάξει,δέν μπορούμε να λέμε και να περιμένουμε πως αυτό θα γίνει εκ θαύματος.Επιπλέον δέν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες πως αυτό το σύστημα και οι λειτουργοί του θα καλυτερέψουν ή θα ομορφύνουν την κατάσταση.Ακόμα κι άν γινότανε αυτό θα ήταν προσωρινό,μέχρι την επόμενη τεχνητή κρίση.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνουν κατανοητά δύο ζητούμενα.Το ένα είναι η αμφισβήτηση και η άρνηση του υπάρχοντος καθεστώτος ,πολιτικού και κοινωνικού και στην συνέχεια η δημιουργία ενός μετώπου που θα εργαστεί πάνω στην ανατροπή όχι μόνο της πολιτικής δομής του συστήματος,αλλά αυτό θα είναι ικανό να μετασχηματίσει ολόκληρη την κοινωνία με όρους εξεγερσιακούς και ελευθεριακούς.
Για τα παραπάνω φτάνει να κατανοήσουμε πρώτα την ανεπάρκεια και την ανευθυνότητα σε συνδυασμό με την εγκληματική πολιτική βούληση των κυβερνώντων,και ύστερα να περιθωριοποιήσουμε κάθε προσπάθεια των εξουσιαστών,κάθε απόπειρά τους να ελέγξουν την ζωή μας και να επιβάλλουν τις διαστροφές τους.
Ύστερα θα πρέπει να καταστεί σαφές πως στο υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα,που ξεπερνά κατα πολύ τις προσδοκίες των απανταχού οικονομολόγων και πολιτικών σωτήρων και εισβάλλει “παράνομα” και βίαια στην ζωή μας,δέν μπορούν να γίνουν διευκολύνσεις και διαπραγματεύσεις.
Άλλωστε μπορεί κανείς να διαπραγματευτεί με τους τρομοκράτες;Δέν νομίζω.
Γι’αυτό και οι κόκκινες γραμμές που πρέπει να βάλει ο εν δυνάμει απελευθερωμένος άνθρωπος του κόσμου είναι συγκεκριμένες.
Δέν θέλουμε άλλη κυβέρνηση και επιβολή δημοκρατίας στα μέτρα των τραπεζιτών,των ολιγαρχών και των απανταχού εκμεταλλευτών της ανθρώπινης δυστυχίας.Η απάντηση σε αυτή την επιβολή είναι μόνο η οριζόντια κοινωνική αυτοδιαχείριση στα πλαίσια μιάς κοινωνίας των πολιτών,μιάς κοινωνίας των ίσων.
Επίσης δέν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε απο τα λεγόμενα κόμματα των αστών που υποτίθεται πως εργάζονται για το καλό μας.Οι επαγγελματίες πολιτικοί και οι καιροσκόποι τσαρλατάνοι είναι νομίζω καιρός να κρυφτούνε στην φωλιά τους.Ο καιρός που τάζανε λαγούς και πετραχήλια έχει περάσει ανεπιστρεπτί.Και όσο κι άν το παμπόνηρο αυτό σύστημα προσπαθεί να συντηρήσει απεγνωσμένα την κομματοκρατία εκ των πραγμάτων αυτή η προσπάθεια  θα λάβει ένα τέλος.
Οι μάσκες αργά ή γρήγορα θα πέσουνε και οι αδυναμίες που υπάρχουνε μέσα σε αυτά τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται αριστερά θα εμφανιστούν και θα υποκλιθούν μπροστά στον καπιταλιστικό τυφώνα όπως κάνανε πάντα στο παρελθόν.Μονάχα η ξεκάθαρη άρνηση και ρήξη με το υπάρχον καθεστώς και η σαφής εναλλακτική πρόταση ενός επαναστατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας μπορούν να οδηγήσουν τους ανθρώπους σε ένα καλύτερο μέλλον.
Και μιά τέτοια πρόταση δέν μπορεί να γίνει στο όνομα καμίας ιδεολογίας και κανενός κόμματος.Δέν μπορεί να κρύβεται κάτω απο ταυτότητες και σημαίες.Μιά τέτοια πρόταση αφορά όλους εκείνους τους ανθρώπους που απεχθάνονται και εναντιώνονται σε πάσης φύσεως εκμετάλλευση και απανθρωπιά.
Και μόνο απο τέτοιους ανθρώπους  μπορεί να τεθεί.Απο ανθρώπους που οραματίζονται ένα μέλλον και μιά πραγματικότητα πολύ διαφορετικά απο αυτά που βιώνουμε σήμερα.
Και αυτό που μένει είναι να κατανοήσουμε τις δυνάμεις μας και να αποφασίσουμε τίμια να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Συμπολίτες,έχουμε βάλει αρκετές διαχωριστικές γραμμές στην ζωή μας.Καιρός πιά να βάλουμε και την πιό σημαντική.Να απαγορεύσουμε στον οποιοδήποτε απατεώνα να ορίσει την ζωή μας και το μέλλον μας.
Να αρνηθούμε την υποταγή μας και την εξαθλίωσή μας.
Και αυτή η άρνηση πρέπει να ξεκινήσει απο το μυαλό μας,απο την καρδιά μας.Να ευδοκιμήσει στους χώρους της καταναγκαστικής μισθωτής δουλείας με τα αφεντικά -δυνάστες.Να ανθίσει  στα δικαστήρια και στις φυλακές όπου δικάζονται και κρατούνται αντιστασιακοί μας συμπολίτες.Να εξαπλωθεί στις φτωχογειτονιές και να φτάσει μπροστά στις επαύλεις των σκανδάλων και της μίζας.
Να υψώσει ένα τείχος αλληλεγγύης και ισότητας απέναντι στην βρωμιά και την υποκρισία των αστών.
Να πνίξει μιά και καλή τον νεοναζισμό και το φασισμό,αυτή τη χολέρα που δηλητηριάζει τις συνειδήσεις των ανθρώπων.
Να συστρατευθούμε λοιπόν και να διεκδικήσουμε μαζικά το μέλλον μας και το δικαίωμα στην ελεύθερη βούληση της κοινωνίας.
Η θέση όλων αυτών που ευθύνονται για τον κοινωνικό χαμό και τις γενοκτονίες δέν είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Είναι στο χώμα.Ας τους στείλουμε λοιπόν εκεί που πρέπει και ας πορευτούμε ελεύθερα στο μέλλον που επιθυμούμε.

ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΗΣ

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID