EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όταν τα μικρά αγγελούδια γίνονται... μεγάλοι διάολοι

Είστε λοιπόν γονέας και αποφασίσατε με το σύντροφό σας να κάνετε επιτέλους το όνειρο του παιδιού σας πραγματικότητα: θα καλέσετε τους φίλους του στο σπίτι, να παίξουν όλοι μαζί. Για τα παιδιά, ένα τέτοιο γεγονός ισοδυναμεί με παράδεισο. Για εσάς όμως…; Αυτό το είδος των παιδικών συγκεντρώσεων, μπορεί να αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι για τους γονείς. Από τη μία γεμίζετε χαρά, από την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπίσετε παιδιά από διαφορετικά σπίτια, τρόπους μεγαλώματος, νοοτροπίες. Και η αλήθεια είναι πως, τα παιδιά των άλλων μπορεί να γίνουν πολύ ενοχλητικά στα μάτια μας. Σε αντίθεση με τα δικά μας φυσικά…Ακολουθούν δέκα είδη παιδιών που ίσως θα έπρεπε να αποφύγει να δεχθεί κανείς στο σπίτι του!

1.Το παιδί-τριαξονικό
Όσες φορές τυχαίνει να έρθει σπίτι, φέρει πάντα ένα ασήκωτο βάρος. Το
καταλαβαίνει κανείς από την έκφρασή του, που προδίδει σφίξιμο, ενίοτε και απόγνωση. Μετά από τα απολύτως τυπικά, επισκέπτεται την τουαλέτα, όπου παραμένει για ένα κάποιο διάστημα ελαφραίνοντας απ’ το φορτίο του. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από λίγο φεύγει και, αν μένει στη γειτονιά, μπορεί να έχετε συχνά την "τιμή" να το υποδέχεστε. Μαζί με το βάρος του φυσικά.
2. Ο αυτοπροσκαλούμενος
Στα καλά καθούμενα χτυπά η πόρτα. Ανοίγετε και στο πρόσωπο του βαριεστημένου παιδιού διαβάζετε την έκφραση "ήρθα κι εγώ, δεν έχω τι να κάνω". Ή, λένε στη μαμά τους ότι κανόνισαν με τον φίλο τους να τον επισκεφθούν, η μαμά τους παίρνει την άλλη μαμά να κανονίσουν τις λεπτομέρειες και…η άλλη μαμά βρίσκεται προ εκπλήξεως! Δε μπορεί να αρνηθεί φυσικά τη χαρά στα παιδάκια, έτσι δεν είναι…;
3. Αυτός που παίρνει τα πάντα τοις μετρητοίς
Το μοναχοπαίδι (συνήθως) που ψάχνει απεγνωσμένα για παρέα, μπορεί να εμπνευστεί το εξής απλό αλλά πανούργο κόλπο: μιλά με το φίλο του στο τηλέφωνο και τον προσκαλεί να έρθει σπίτι. Ο φίλος του το παίρνει τοις μετρητοίς, το λέει στη μαμά του, εκείνη υποθέτει -λογικά- ότι το ξέρετε κι εσείς και…σε λίγη ώρα σας φέρνει πεσκέσι το παιδί της για ακούσιο ντάντεμα. Χωρίς τύψεις.
4. Ο κακομαθημένος στο φαΐ
Ο διάλογος είναι απολαυστικός και χαρακτηριστικός:
-Πεινάω
-Τι θα ήθελες να φας;
-Τι έχετε;
-Μπισκότα, φρούτα, σάντουιτς…
-Α όχι όχι, τίποτα, ευχαριστώ. Θα πιω μόνο λίγο νερό.
5. Ο πονηρός
Η "πονηρή" συμπεριφορά είναι μεταδοτική και μπορεί να μολύνει και τα πιο "αθώα" παιδάκια. Ακόμα κι αν ένα παιδί δεν κάνει "πονηρές" αταξίες, η συμπεριφορά του αλλάζει άρδην κάθε φορά που πρόκειται να δεχθεί τους "πονηρούς" του φίλους. Έτσι, όλοι μαζί αναπτύσσουν ένα ξαφνικό τεράστιο ενδιαφέρον για τα γεννητικά τους όργανα, για δήθεν τυχαία περιστατικά που αποκαλύπτουν τη γύμνια τους, καθώς και διάφορες "περίεργες" στάσεις στο παιχνίδι τους. Φυσικά, σε λογικά πλαίσια, η συμπεριφορά αυτή συνιστά φυσιολογική περιέργεια και είναι θεμιτή.
6. Ο αδιάκριτος
Παίζει με τα παιδιά σας και τους άλλους καλεσμένους στο υπνοδωμάτιό σας, κρύβεται κάτω απ’ το κρεβάτι, παίζει στο μπάνιο. Γενικώς, δε σέβεται κανένα προσωπικό σας χώρο.
7. Ο αδιάκριτος Νο.2
Το παιδάκι που ψαχουλεύει τα συρτάρια σας, λες και είναι δικά του. Κοσμήματα, εσώρουχα, ρούχα-αλλά όχι μόνο. Πιρούνια, μαγειρικά σκεύη, το ψυγείο-τίποτα δεν ξεφεύγει από το αδηφάγο μάτι του επισκέπτη, που παίζει πειστικότατα το ρόλο του δικαστικού επιμελητή που ήρθε για κατάσχεση και υπολογίζει την αξία των τιμαλφών.
8. Ο Εξολοθρευτής
Στο πέρασμά του το χάος. Ό,τι αγγίζει διαλύεται. Ακόμα και το κατοικίδιό σας.
9. Ο κολλημένος με τους υπολογιστές
Πρόκειται για το παιδί που μόνη διασκέδαση στη μικρή του ζωή είναι η ενασχόληση με την οθόνη του υπολογιστή (σας, στην προκειμένη περίπτωση). Μόλις διασχίσει την πόρτα του σπιτιού και σας χαιρετίσει, στρογγυλοκάθεται ακάλεστος, χωρίς καν να ρωτήσει αν επιτρέπεται. Ή, σας ρωτά αν μπορεί να κάτσει, κι αν του απαντήσετε ευγενικά όχι, κάθεται μόλις φύγετε.
10. Το πειραχτήρι
Όπως οι λύκοι απομονώνουν το πιο αδύναμο ζώο ενός κοπαδιού και του επιτίθενται, έτσι και πολλά παιδιά λειτουργούν απέναντι στα μικρότερα. Εάν έχετε μικρό παιδί και το αφήσετε με μεγαλύτερα, το νου σας: είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να το πειράζουν, να το τσιμπάνε, να το σπρώχνουν. Μέχρι να εμφανιστείτε εσείς, οπότε όλοι ξαφνικά αποκτούν φωτοστέφανο.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID