EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Αθήνας: Λίγα 24ωρα πριν τη λειτουργία της επέκτασης προς Ελληνικό

Λίγα 24ωρα έμειναν για τα επίσημα εγκαίνια αλλά και τη λειτουργία της μεγαλύτερης επέκτασης της Αττικό Μετρό εδώ και 9 χρόνια. Η επέκταση των 5,5χλμ με 4 σταθμούς ολοκληρώθηκε, οι δοκιμές έγιναν, τα συστήματα λετιτούργησαν και όλα είναι έτοιμα για τα μεγάλα εγκαίνια, την Παρασκευλή 26 Ιουλίου από τον Υπουργό Υποδομών κο Χρυσοχοϊδη.
 
Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο οι 4 σταθμοί θα ανοίξουν για να υποδεχθούν τους πρώτους επιβάτες. Με αυτή την επέκταση το Μετρό πιάνει για τα καλά τα Νότια Προάστια. Σταθμό Μετρό θα αποκτήσουν η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Αργυρούπολη και το Ελληνικό. Στα εγκαίνια αναμένεται να παρεβρεθούν οι Δήμαρχοι των περιοχών, βουλευτές και φορείς.
 
Οι νέοι σταθμοί του Μετρό θα προστεθούν στην γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας που θα ξεκινά από την Ανθούπολη κια θα καταλήγει στο Ελληνικό έχοντας συνολικά 20 σταθμούς. Όλοι οι σταθμοί κατασκευάστηκαν κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους-εξόδους και στις δύο πλευρές του οδικού άξονα.
 
Ταυτόχρονα την εμφάνιση του θα κάνουν και οι νέοι συρμοί του Μετρό, γ`γενιάς, που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά των πιο πρωτοποριακών συρμών Μετρό στην Ευρώπη, Επίσης καινοτομία αποτελεί η χρωματική τους επιλογή καθώς το άσπρο και το πράσινο κυριαρχούν στους 17 νέους συρμούς.

Η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό προς το Ελληνικό θα εξυπηρετεί συγκοινωνιακά την ευρύτερη περιοχή κατά μήκος του άξονα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, δηλαδή περιοχές των δήμων Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού. Η προσθήκη της συγκεκριμένης επέκτασης της γραμμής εκτιμάται ότι θα αυξήσει την ημερήσια επιβατική κίνηση κατά 80.000 επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μείωση της τάξεως των 50 χιλιάδων μετακινήσεων με Ι.Χ ημερησίως.

Παράλληλα, με τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού “ΕΛΛΗΝΙΚΟ” ο χρόνος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής έως το Σύνταγμα θα είναι μόλις 20 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο Σύνταγμα (και την γραμμή 3) προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 50 λεπτά.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID