EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Και το 2014 ελεύθερο parking για τους μόνιμους κατοίκους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την προμήθεια αυτοκόλλητων σημάτων κατοίκου και αυτοκόλλητων ολογραμμάτων για το έτος 2014, προϋπολογισμού 12.000 ευρώ στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ελεύθερης στάθμευσης των πολιτών που κατοικούν στο κέντρο της πόλης, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της 14ης τακτικής συνεδρίασής του. 
 
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει το μέτρο της ελεύθερης στάθμευσης με την παραχώρηση Σήματος Κατοίκου στους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς ΄Ιων. Δραγούμη – Λεωφ. Νίκης – Νικ. Γερμανού – Αγγελάκη – Εγνατία (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή σήματος κατοίκου Θ1 και την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Εθν. Αμύνης – Αγ. Δημητρίου (ζυγοί οικοδομικοί αριθμοί) – Ι. Δραγούμη – Εγνατία (μονοί οικοδομικοί αριθμοί) χαρακτηρίζεται ως περιοχή Σήματος Κατοίκου Θ2. 
 
Δικαιούχοι του συγκεκριμένου μέτρου είναι οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης οι οποίοι έχουν μόνιμη κατοικία και όχι επαγγελματική στέγη (στις περιοχές Θ1 και Θ2), κατόπιν υποβολής αίτησης στην 1η Δημοτική Κοινότητα. 
 
Στη σημασία του συγκεκριμένου μέτρου, που αποσκοπεί τόσο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης όσο και για την διευκόλυνση των κατοίκων του αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης. 
 
Επιπλέον πρόσθεσε ότι «η ελεύθερη στάθμευση των μονίμων κατοίκων θα συνεχιστεί καθώς είναι εντός του συνολικού σχεδιασμού και των μέτρων που εφαρμόζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνυπολογίζοντας την εξυπηρέτηση των δημοτών με τη βιώσιμη κινητικότητα και την απομάκρυνση των διερχόμενων ΙΧ αυτοκινήτων που προκαλούν κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης».
 
ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID