EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σαμαράς: Βενιζέλος-Κουβέλης ήξεραν για το λουκέτο

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, που διαμαρτύρονται για το λουκέτο στην ΕΡΤ, άδειασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υποστηρίζει ότι και οι δύο γνώριζαν εδώ και ένα μήνα για το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης. 

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε χθες το απόγευμα σε σύσκεψη τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθο Λαζαρίδη, Θανάση Μπούρα, Γιώργο Μουρούτη, Σίμο Κεδίκογλου, Βολουδάκη, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάκης Βορίδη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ακη Γεροντόπουλο, Κώστας Τασούλας, Λευτέρη Αυγενάκη και Αννα Ασημακοπούλου και υποστήριξε ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήξεραν εδώ και ένα μήνα ότι θα έπρεπε να γίνουν απολύσεις και ότι αν δεν έβρισκαν από που θα γίνουν θα προχωρούσαν σε κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς κανένα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν κατέθεσε κάποια πρόταση για τις απολύσεις και έτσι ελήφθη η απόφαση για το λουκέτο στο κρατικό κανάλι.

Ο κ.  Σαμαράς κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανέφερε ότι οι απολύσεις αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση την οποία έχουν υπογράψει και οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι.
«Αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση για την ΕΡΤ, ας την ρίξουν» κατέληξε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μπορεί να είχαν γνώση των αποφάσεων του κ. Σαμαρά, όμως δεν  συναινούν σε αυτές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν, μακριά από τα φώτα των ΜΜΕ, προ διημέρου με ατζέντα τις απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς η τρόικα ήταν σαφής ότι η δέσμευση που έχουν αναλάβει οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης για 2.000 απολύσεις άμεσα θα πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς χρονοτριβή.

Κατά τη συζήτηση αυτή, ο κ. Σαμαράς φέρεται να έθεσε επί τάπητος το ζήτημα του λουκέτου στην ΕΡΤ και της δημιουργίας μιας νέας σύγχρονης εταιρείας με λιγότερο προσωπικό, με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη να αποδέχονται την ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όχι όμως και το... μαύρο στις οθόνες έως ότου βγει στον αέρα η νέα ΕΡΤ.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID