EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Eισαγγελέας για το τζόκερ χορηγιών του ΟΠΑΠ

Όλες τις χορηγικές συμβάσεις του ΟΠΑΠ προς «φιλικά», σύμφωνα με καταγγελίες, έντυπα ζήτησε ο εισαγγελέας από τον Οργανισμό, σε μια προσπάθεια να διασταυρωθούν καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και έλλειψη αντισταθμιστικών ωφελειών προς τον Οργανισμό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το καθεστώς χορηγιών του ΟΠΑΠ με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για χορηγίες σε συγκεκριμένες εφημερίδες με μη σύννομο τρόπο. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερευνάται αν οι χορηγίες συνδέονται με κοινωνικά, ιστορικά, πολιτιστικά κριτήρια, όπως προβλέπεται και αν το αντισταθμιστικό όφελος  των καταχωρίσεων ανταποκρίνεται στο ποσό των χορηγιών. Ελέγχονται όλες οι χορηγικές συμβάσεις του ΟΠΑΠ.

Στα δημοσιεύματα που στάθηκαν αφορμή για τη διενέργεια της δικαστικής έρευνας γίνεται αναφορά για προτίμηση του οργανισμού να συνάπτει χορηγικές συμβάσεις με «φιλικά» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που δεν άσκησαν ποτέ κριτική στη διοίκησή του. Ο ΟΠΑΠ είχε απαντήσει κατά το παρελθόν σε ανάλογα δημοσιεύματα ότι αυτά συνιστούν "πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας" και "απαράδεκτη κατασυκοφάντηση" του Οργανισμού.

Την έρευνα θα διενεργήσει η οικονομική αστυνομία και το διερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της απιστίας.


Πηγή:www.capital.gr

capital.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID