EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με νόμο θα καταργηθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις

Με νόμο εντός του Μαΐου και όχι με προεδρικό διάταγμα θα καταργηθούν οι επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από τις οποίες θα προκύψουν οι πρώτες απολύσεις.

Την αλλαγή της επίμαχης διάταξης του νομοσχεδίου, προαναγγέλλει μέσω του ΑΝΤ1 ο Αντώνης Μανιτάκης, αναγνωρίζοντας ότι δεν έχει αποδοθεί άρτια. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διευκρίνισε ότι η φόρμουλα του προεδρικού διατάγματος αφορά μόνο σε 10 νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από τα 17 υπουργεία που έχουν ήδη αξιολογηθεί.

Η απομάκρυνση 2000 υπαλλήλων ως τον Ιούνιο είναι η βασική προτεραιότητα. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου να κατατεθεί νομοσχέδιο με την κατάργηση ομάδας μικρών δημοσίων επιχειρήσεων, και στις αρχές Ιουνίου να ανακοινωθούν τα λουκέτα σε τουλάχιστον 2 μεγάλες ΔΕΚΟ.

Πρώτοι από τη δίνη θα παρασυρθούν όσοι από τους 54.000 συμβασιούχους αορίστου χρόνου απασχολούνται σε αυτά τα νομικά πρόσωπα. Κοντά στην κόκκινη γραμμή μια μεγάλη μερίδα των 58.000 εργαζόμενων με συμβασεις ορισμένου χρόνου και έργου.

Κίνδυνο να περάσουν την έξοδο διατρέχουν όσοι ανήκουν στη δεξαμενή 22.000 υπαλλήλων που στο μητρώο εμφανίζονται να μην ανήκουν σε κάποια εκπαιδευτική κατηγορία, ή χωρίς στοιχεία ταυτότητας και μετά τον φαστ-τρακ έλεγχο διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρατυπία. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν οι συνάδελφοί τους στα υπουργεία, που μετά το τσεκάρισμα στους προσωπικούς τους φακέλους, θα διαπιστωθεί ότι έχουν πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID