EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Υπουργικές Αποφάσεις αντί Προεδρικών Διαταγμάτων από τον Μανιτάκη


Το δρόμο των Υπουργικών Αποφάσεων και όχι των Προεδρικών Διαταγμάτων, που είναι «χρονοβόρα» και «επιβαρύνουν τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας», επιλέγει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο -όπως υποστηρίζει- μείωση της γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του του υπουργείου, για την ταχύτερη προώθηση των διοικητικών υποθέσεων, ύστερα από πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των κατά περίπτωση αρμόδιων υπουργών, αντί της έκδοσης κανονιστικού διατάγματος, προβλέπεται έκδοση κανονιστικής πράξης από άλλο όργανο της διοίκησης όταν πρόκειται για ρύθμιση ειδικότερου θέματος ή θέματος με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.

Το υπουργείο καλεί τις υπηρεσίες:

α) Να καταγράψουν τις κείμενες εξουσιοδοτικές διατάξεις της αρμοδιότητάς τους που χορηγούν εξουσιοδότηση για την έκδοση κανονιστικών διαταγμάτων.

β) Να επισημάνουν ποιες από αυτές θα μπορούσαν να τροποποιηθούν, ώστε να χορηγούν εξουσιοδότηση σε άλλα όργανα της Διοίκησης πχ υπουργούς, όταν πρόκειται για ρύθμιση ειδικότερου θέματος ή θέματος με τοπικό ενδιαφέρον ή με χαρακτήρα τεχνικό ή λεπτομερειακό.

γ) Να αποστείλουν τους συμπληρωμένους πίνακες, το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID