EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αττικό Μετρό: Έρχονται η επέκταση προς Ελληνικό, επέκταση προς Καλαμαριά, νέοι συρμοί Τραμ

Πολύ ενδιαφέρουσα γίνεται πλέον η περίοδος που διανύουμε σε σχέση με τις εξελίξεις στην Αττικό Μετρό. Το ενδιαφέρον στρέφεται περισσότερα στην Θεσσαλονίκη και λιγότερο στην Αθήνα και το επόμενο διάστημα θα έχουμε μερικά πολύ σημαντικά νέα.

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Η παράδοση σε λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής 2 από τον Άγιο Δημήτριο στο Ελληνικό, μήκους 5,5 χιλιομέτρων με 4 σταθμούς (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ) είναι το επόμενο μεγάλο νέο για το δίκτυο Μετρό της Αθήνας.

Η επίσημη λειτουργία υπολογίζεται σε περίπου 2 μήνες ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει δοκιμαστικά δρομολόγια (χωρίς επιβάτες) οι νέοι συρμοί γ` γενιάς.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Με ανακούφιση αντιμετωπίζουν την νέα κατάσταση στην Αττικό Μετρό. Η εξαγορά των μετοχών της ΑΕΓΕΚ από τον ΆΚΤΩΡ δημιουργεί βάσιμες πλέον ελπίδες πως το έργο της κατασκευής της βασικής γραμμής θα μπει και πάλι στις ράγες, σταματώντας την κατρακύλα στην οποία έχει περιέλθει εδώ και 3 χρόνια.

Εξάλλου βρισκόμαστε σε στάδιο υπογραφής της σύμβασης και της πρώτης επέκτασης του δικτύου προς Καλαμαριά με ανάδοχο και πάλι τον ΑΚΤΩΡ. Ουσιαστικά η διοίκηση της Αττικό Μετρό θα έχει να κάνει μόνο με μία εταιρεία και για τα 2 έργα και μάλιστα χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ωστόσο ερώτημα παραμένουν οι οικονομικές αξιώσεις που είχε εγείρει η ΑΕΓΕΚ και οι οποίες είναι αστρονομικές.

ΤΡΑΜ ΑΘΗΝΑΣ
Τα έργα για την επέκταση προς Πειραιά ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται τόσο στον διαγωνισμό για την προμήθεια 25 νέων συρμών Τραμ όσο και οι νέες επεκτάσεις.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Μάιο ενώ οι νέοι συρμοί Τραμ θα πρέπει να έχουν φτάσει στην Αθήνα το πρώτο εξάμηνο του 2015 καθώς χωρίς αυτούς η επέκταση του Πειραιά θα δημιουργήσει ελλείψεις στα δρομολόγια.

Σε φάση προετοιμασίας είμαστε πλέον για δύο σημαντικές επεκτάσεις. Η μία είναι στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου μέχρι την Λ.Αλεξάνδρας μέσω της Πατησίων μήκους 2,2χλμ και η δεύτερη είναι από τον Άγιο Κοσμά μέχρι τον σταθμό του Μετρό ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ μήκους 1,1χλμ.

Τα σχέδια της Αττικό Μετρό όμως δεν σταματούν εδώ καθώς στο μέλλον θα ασχοληθούμε έντονα με την προώθηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 από το Άλσος Βείκου στο Γαλάτσι μέχρι τον Ευαγγελισμό, στο κέντρο της πόλης, την υπογειοποίηση της γραμμής 1 από το Φάληρο στον Πειραιά, αλλά και την επέκταση της γραμμής 2 από την Ανθούπολη στο Ίλιον.

ΠΗΓΗ
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID