EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πιστοποίηση της Επαγγελματικής Ικανότητας των Οδηγών της ΟΣΥ

Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού της κέντρου, χωρίς κόστος για το προσωπικό της, προχωρά η ΟΣΥ στην πιστοποίηση της επαγγελματικής ικανότητας των οδηγών της.

Η εταιρεία των Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) ξεκίνησε από τη Δευτέρα 13.05.2013 με πρωτοβουλία της Διοίκησης, την πιστοποίηση της επαγγελματικής ικανότητας των οδηγών που καθημερινά εκτελούν το συγκοινωνιακό της έργο.
Στην προσπάθειά της η Ο.ΣΥ. Α.Ε. να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό από τις οδικές συγκοινωνίες, σε συνδυασμό με το να προσαρμοστεί στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 2003/59/ΕΚ η οποία υποχρεώνει όλα τα κράτη – μέλη να επιμορφώσουν το προσωπικό που χρησιμοποιούν στις επιχειρήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανισοτήτων στις συνθήκες ανταγωνισμού, προχώρησε στην ίδρυση και λειτουργία του κέντρου Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
Το Π.Ε.Ι. υλοποιεί σεμινάρια διάρκειας 35 διδακτικών ωρών με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων που στοχεύουν στο να καταρτίσουν τους επαγγελματίες οδηγούς σε θέματα που σχετίζονται με την ασφαλή και οικονομικότερη οδήγηση (ECO DRIVING).
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ενότητες που σχετίζονται με την ορθολογική οδήγηση, τους κανόνες ασφαλείας, τη συνεργασία με τους επιβάτες, τη συντήρηση των οχημάτων, την περιβαλλοντική ασφάλεια, τη διαχείριση κρίσης, την αποφυγή ατυχημάτων, τη συμπεριφορά των οδηγών και πληθώρα τεχνικών θεμάτων.
Το Κέντρο Πιστοποίησης Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) λειτουργεί σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις στο αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. στην Ανθούσα και έχει τη δυνατότητα να υποδέχεται καθημερινά 110 εκπαιδευόμενους οδηγούς ανά βάρδια, σε τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν σύγχρονο εποπτικό εξοπλισμό (projectors, Η/Υ, οθόνες, πίνακες κτλ).
Από την διαδικασία της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης της επαγγελματικής τους ικανότητας θα περάσει το σύνολο του προσωπικού κίνησης της εταιρείας, περίπου 4250 άτομα.
Σημειώνεται ότι αν η ΟΣΥ δεν είχε δημιουργήσει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό της κέντρο οι οδηγοί της θα ήταν υποχρεωμένοι να αναζητήσουν την πιστοποίηση της επαγγελματικής τους ικανότητας αλλού, καταβάλλοντας ποσά μέχρι και 250 ευρώ.
Η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. Α.Ε. μέσω του εκπαιδευτικού κέντρου αποσκοπεί στη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις που θέτει η εξέλιξη της αγοράς των οδικών μεταφορών.


« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID