EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θα ξεκινήσει και πάλι η αστική συγκοινωνία στον Άγιο Νικόλαο

Από τις 10 Μαΐου και μετά σχεδιάζει το ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου να ξεκινήσει δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας. Μέσα στην πόλη του Αγίου Νικολάου θα δρομολογήσει ένα από τα νέα μικρά λεωφορεία που προμηθεύτηκε για το σκοπό αυτό.

Στη συνάντηση, που έγινε στο Δημαρχείο, παρευρέθηκε και ο υπεύθυνος του Γραφείου του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου Γιάννης Πατεράκης και συζητήθηκε το θέμα.
Κατ' αρχήν η Δημοτική Αρχή εξέφρασε το ενδιαφέρον και την στήριξή της στο εγχείρημα του ΚΤΕΛ. Τονίστηκε ότι υπήρξε και στο παρελθόν απόπειρα λειτουργίας αστικής συγκοινωνίας στον Άγιο Νικόλαο, χωρίς όμως επιτυχία, που οδήγησε τελικά και στην εγκατάλειψή της.

Η νέα προσπάθεια, που θα γίνει με μικρότερο λεωφορείο 25 θέσεων καθήμενων επιβατών και 30 όρθιων, χρειάζεται τη στήριξη από τους πολίτες, αλλά και προβολή. Επίσης κίνητρα από πλευράς του ΚΤΕΛ, ώστε να είναι ελκυστική και συμφέρουσα η χρήση της, τονίστηκε στη συνάντηση.
Το λεωφορείο θα πρέπει να ολοκληρώνει ένα κύκλο μέσα στην πόλη σε 15 λεπτά και όχι περισσότερο και θα πρέπει να τηρείται αυστηρά ο χρόνος, ώστε να κερδίσει σε αξιοπιστία το νέο εγχείρημα και να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα επιτυχίας του.

Οι στάσεις της αστικής συγκοινωνίας που προτείνονται είναι από σουπερμάρκετ «Χαλκιαδάκη» (Επιμενίδου) προς γέφυρα Λατούς, Μαρίνα, πλατεία Ελ. Βενιζέλου, λιμάνι, Κιτροπλατεία, λιμάνι, γέφυρα λίμνης, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Νοσοκομείο, σταθμό ΚΤΕΛ.

Στα σχέδια του ΚΤΕΛ είναι επίσης η «αστική» σύνδεση δημοτικών διαμερισμάτων με μεγαλύτερα λεωφορεία. Ενδεικτικό εισιτήριο προτείνεται το 1 ευρώ.
Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από το ΚΤΕΛ τις επόμενες ημέρες.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ
πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID