EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Όλα καλά, όλα ανθηρά!

Με ένα νέο άνεμο αισιοδοξίας να πνέει από την Άπω Ανατολή, τον σινικό Απηλιώτη που φυσάει και παίρνει τα μαλλιά μας σαν θερινή κατασκήνωση, σκαλίζουμε οι φτωχοί εμείς Γενοβέζοι τις αποσκευές του Μάρκο Πόλο των ημερών μας.

Ανάμεσα σε στοίβες από άγνωστους χάρτες, κάτω από πολύχρωμα φιαλίδια με λογής-λογής εξωτικά καλούδια και καρυκεύματα, ψαχουλεύουμε τα τόπια τα μεταξωτά με τα πολλά τα σχέδια:

Λαχούρια, κρίνοι, σχέδια αμέτρητα· στη μέση φύλα και άνθη του λωτού –του λωτού που για πόσο ακόμη θα…καρπίζει;



Οι Κινέζοι, λέει, επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για τα τρένα μας. Σηκώθηκαν χίλιοι νοματαίοι, κολλητοί, και πήγανε μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου, ένας σκασμός λεφτά να τους ταΐζεις σπρινγκ ρολ, γουόν τον και πάπια Πεκίνου, για να επιβεβαιώσουν οι Κινέζοι το ενδιαφέρον τους για τα τρένα μας!!! Κι επιστρέψανε για να άρουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια! Γου αν στοπ σοπ! Όμως, λέει, σώφρων ο επικεφαλής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. εμφανίσθηκε συγκρατημένος –είχε πάθει, να πούμε, μια «συγκρατημένη αισιοδοξία»: δηλαδή, λίγο αλέγκρος, λίγο πηδούλης, λίγο έτσι, λίγο κάπως, αλλά… κρατιέται. Λίγη τσίπα μωρέ!

Αφού το πουλάτε, το ρημάδι! Όχι τα τρένα μόνο! Τα πάντα! Μπιρ παρά!! Το ξέρει όλη η Οικουμένη!!! Δεν έχουνε αυτοί πρεσβείες; Δεν έχουνε εμπορικούς ακολούθους; Δεν έχουν πράκτορες; Δεν έχουνε περαστικούς; Τι, δηλαδή; Θέλανε να κόψουνε και φάτσα από κοντά, πριν ψωνίσουν από σβέρκο;;; Ή μήπως πήγατε, για να λέτε μετά ότι και καλά ψηθήκανε από τη φάτσα, κι όχι από μόνοι τους; Κάτσε να το πείτε, κι εδώ είμαστε… (Να το πούνε, να το πούνε! Είναι αλλιώς άμα υπάρχει ομολογία…)

Η αισχρή φάμπρικα αισιοδοξίας δουλεύει ολημερίς κι ολονυχτίς, και μας έχει φλομώσει στο φούμο, για να μας πείσει ότι δεν είναι αιθαλομίχλη με πατσουλί, αλλά Nina Ricci Vaporizateur. Μισή χώρα άνεργοι θα φάνε Nina Ricci Vaporizateur!..

Έγραψε, λέει, η Wall Street Journal για τον «νικητή». Ρε ουστ! Άντε τώρα, μην καταπιαστώ τώρα με εκείνον που τόγραψε… Μπήκε και στο προφίλ μου στο LinkedIn ο μέγας αυτός ιστορικός και αναλυτής, για να τσεκάρει ποιος είμαι εγώ που τον ψάχνω; Τι μας έκανε, λοιπόν, πριν γράψει; Ανατομία κι αυτός, πριν από την εγχείρηση; Πριν από μια εγχείρηση πάνω από τα ρούχα; Λες και δεν έχει δει όλη η Ελλάδα τον Καλυβάτση, και κοιμάται όρθια για το πώς γίνονται αυτές οι δουλίτσες… Για πάμε, για πάμε να τον δούμε και, παρά το λωτό να θυμηθούμε…



Λοιπόν; Για πείτε μας: πόσο καλό ήταν το “ευχαριστώ”, εεε, συγγνώμη, ήθελα να πω το άρθρο της  Wall Street Journal;

 πηγη

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID