EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενίσχυση της δωρεάν μεταφοράς μαθητών από το κράτος

Είκοσι πέντε εκατομμύρια ευρώ αποφάσισε να δώσει το υπουργείο Εσωτερικών στις Περιφέρειες της χώρας, για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς μαθητών με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Μετά τη σχετική απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα αποπληρωθούν οι πάροχοι των υπηρεσιών για το σχολικό έτος 2011-2012, ενώ καλύπτεται μέρος της δαπάνης για το σχολικό έτος, το οποίο διανύουμε.

Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία, το κόστος μεταφοράς για το προηγούμενο σχολικό έτος ανήλθε για τις περιφέρειες στο ποσό των 151.000.000 ευρώ, ενώ η εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό έφτασε τα δέκα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών χορηγείται το ποσό των 6.539.982,31 ευρώ σε όλους τους δήμους έναντι της δαπάνης για τη μεταφορά μαθητών κατά τη σχολική περίοδο 2012- 2013.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, προκειμένου οι απαιτούμενες διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για το επόμενο σχολικό έτος, το υπουργείο Εσωτερικών έχει ολοκληρώσει τη διαβούλευση με το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Ανάπτυξης ενώ έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο της μεταφοράς μαθητών, προκειμένου πολύ σύντομα οι περιφέρειες να ξεκινήσουν τους διαγωνισμούς.


Πηγή: seleo.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID