EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στάση αναμονής μέχρι το μεσημέρι για τον ΟΑΣΘ

της Κάτιας Γερακαρίτου
Έως το μεσημέρι αναμένονται εξελίξεις σχετικά με το θέμα της διακοπής των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στο νομό Θεσσαλονίκης, για την ρευστότητα στον Οργανισμό και τα 15 εκατ. που ζητά.
Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, «σήμερα θα έχουν συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος με την Γενική Γραμματέα του ΥΠΟΙΚ Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και θα δοθεί λύση έως το μεσημέρι». Σήμερα τα δρομολόγια των λεωφορείων πραγματοποιούνται κανονικά.
Ο ΟΑΣΘ απείλησε εκ νέου με στάση πληρωμών και διακοπή των δρομολογίων των λεωφορείων σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης εάν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας και των οφειλών του δημοσίου.

Με έγγραφο από 16.5.2013 προς τον γγ Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο το οποίο κοινοποιήθηκε στον προϊστάμενο εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης ζητά να καταβληθούν 15 εκατ.ευρώ στον Οργανισμό μέχρι το τέλος του μήνα έναντι των βεβαιωμένων οφειλών του δημοσίου συνολικού ύψους 80 εκατ.ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από το υπουργείο στην παράκληση για καταβολή των οφειλομένων μέχρι Παρασκευή 24 Μαΐου τότε ο ΟΑΣΘ μετά από τις 27 Μαΐου θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε στάση πληρωμών και διακοπή του έργου του.

Ο ΟΑΣΘ είχε βρεθεί σε αδιέξοδο λόγω της έλλειψης ρευστότητας και τον Νοέμβριο του 2012 και ήταν έτοιμος να τραβήξει χειρόφρενο αλλά την τελευταία στιγμή δόθηκε λύση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με την καταβολή 10 εκατ.ευρώ. Τότε το υπουργείο Μεταφορών απαντώντας στο αίτημα του Οργανισμού για την καταβολή των οφειλών είχε παραπέμψει στην τρόικα, ήτοι στην καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ από τους πιστωτές της χώρας. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον κ.Στεφανίδη στο ταμείο του ΟΑΣΘ δεν μπήκε ούτε σεντ από τα 80 εκατ.ευρώ.

Πηγή:Voria
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID