EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

40% κάτω η κίνηση στους εθνικούς δρόμους λόγω κρίσης

Κατά 40% έχει μειωθεί η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς λόγω κρίσης, ακριβών διοδίων και βενζίνης και συνεχών έργων. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ζημιές καταγράφονται και στο ταμείο της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τα έργα στην Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών.

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της εταιρείας, το 2012 καταγράφονται ζημιές ύψους 57,7 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 30,2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Οι ζημιές αποδίδονται ακριβώς στην πτώση της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά μήκος της οδού καθώς οι εισπράξεις από τα διόδια συνέχισαν την πτωτική τους πορεία, τη στιγμή που οι εργασίες ήταν τελματωμένες.

To ίδιο φυσικά συμβαίνει και στους άλλους μεγάλους δρόμους της χώρας ενώ η Εγνατία Οδός που έχει μήκος και διαθέτει λίγους σταθμούς διοδίων προς το παρόν είναι κάθε χρόνο ζημιογόνα.

Η πτώση μέχρι σήμερα δείχνει ασυγκράτητη ενώ σημαντικό ρόλο φαίνεται να παίζει και η στροφή των Ελλήνων προς μαζικούς τρόπους υπεραστικών μετακινήσεων με τα ΚΤΕΛ να καταγράφουν θεαματική άνοδο στην επιβατική τους κίνησης ενώ και ο σιδηρόδρομος είναι ενισχυμένος. Σε όλη την Ευρώπη πάντως το ποσοστό των μετακινήσεων με τα ι.χ παραμένει σαφώς μικρότερο από εκείνο της Ελλάδας.

με πληροφορίες από skai.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID