EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Mελέτες 600 εκατ. για… καλύτερη δημόσια υγεία

Στο μεταξύ, κοινό μέτωπο με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους ιατρικούς συλλόγους της περιφέρειας και άλλους φορείς συγκροτούν οι δήμοι της Θεσσαλονίκης απέναντι στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας για την κατάσταση στον χώρο της δημόσιας υγείας και την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς.

Για το θέμα της υποχρηματοδότησης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης ενημέρωσαν τους δημάρχους ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Χρήστος Παπαστεργίου και ο πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για κατάφωρη αδικία της Θεσσαλονίκης έναντι της πρωτεύουσας, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει να αλλάξει και ότι είναι ανεπιθύμητη στην πόλη.

Κατήγγειλαν μάλιστα ότι η ηγεσία του υπουργείου σχεδιάζει να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, την εκπόνηση μελέτης για την αναμόρφωση του συστήματος δημόσιας υγείας, εγχείρημα που θα στοιχίσει στο ελληνικό Δημόσιο 600 εκατομμύρια ευρώ.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID