EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αίτημα έρευνας στον Άρειο Πάγο για χειραγώγηση Τραπεζικών μετοχών, μετά την ακύρωση της συμφωνίας ΕΤΕ- Eurobank

Αίτημα έρευνας για παραβίαση χρηματιστηριακής νομοθεσίας και χειραγώγηση μετοχών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο deal Εθνικής και Eurobank, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο βουλευτής Φθιώτιδος του Κόμματος «Νέα Μέρα» Ν. Σταυρογιάννης (πρώην ΝΔ) και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Μ. Γιαννάκης.

Τα μέλη του νέου αυτού σχηματισμού, που προήλθε από βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (Χρ. Ζώης κλπ.) και ΝΔ, επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, και κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητούν να διερευνηθεί η πιθανή τέλεση αδικημάτων για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Eurobank, και ειδικά μετά τις δηλώσεις πολιτικών ότι ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε το «ναυάγιο» της επίμαχης συγχώνευσης.

Ειδικότερα, ζητούν να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, της χειραγώγησης των μετοχών, κλπ.

Παράλληλα, κατέθεσαν πρακτικά της Βουλής με διαλόγους του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και του Π. Καμμένου, όπως και αποσπάσματα τηλεοπτικών εκπομπών για το επίμαχο θέμα.

Την αναφορά μελετά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελής.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID