EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σε δύο γύρους η νέα απελευθέρωση επαγγελμάτων

Με το νομοσχέδιο-σκούπα της «ρύθμισης των χρεών» ανοίγει ένας ακόμη γύρος απελευθέρωσης επαγγελμάτων, που μετά από παράταση που έδωσε η Τρόικα τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κλείσει τώρα αυτή την εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέρχονται αλλαγές σε τουριστικά, μεταφορικά και αγροτικά επαγγέλματα (ώστε να ανοίξουν οι αγορές), που σημαίνει ότι με την αρχή της τουριστικής σεζόν θα έχουμε αντιδράσεις! Το πακέτο των απελευθερώσεων συμπεριλαμβάνει τους ορκωτούς εκτιμητές, ενώ θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις για μια σειρά αδειοδοτούμενα επαγγέλματα, όπως ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ και ΚΕΚ, δομών φροντίδας, κατασκευή, πώληση και επισκευή όπλων, προετοιμασία και πώληση εκρηκτικών, πυροτεχνημάτων, αρχαιοπωλεία, θαλάσσιες μεταφορές και μέσα αναψυχής.

Στον επόμενο γύρο απελευθερώσεων θα αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν τον κλάδο των νομικών, καθώς και ζητήματα αμοιβών δικηγόρων και μηχανικών. Επίσης, μάλλον στον δεύτερο αυτό γύρο θα ανοίξουν ελαφρά τα νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγέλματα.
Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν κρυφές πτυχές των επαγγελμάτων που είναι «θαμμένες» σε πολύ παλιούς νόμους. Παράδειγμα, από την εποχή του Όθωνα απαγορεύεται στους παραγωγούς μπύρας να παράγουν οτιδήποτε άλλο. Επίσης, ο αναπτυξιακός νόμος προβλέπει επιδοτήσεις για παραγωγούς μπύρας μόνο εάν η μονάδα βρίσκεται στον τόπο παραγωγής της πρώτης ύλης, δηλαδή του κριθαριού.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κράτος πρόσφατα παρανόμησε δίνοντας ενισχύσεις σε νέα παραγωγική μονάδα που ιδρύεται σε νησί που φυσικά δεν παράγει κριθάρι…

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID