EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μαρκογιαννάκης. Το Σύνταγμα απαγορεύει τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου! Το ίδιο Σύνταγμα επιτρέπει την εξόντωσή μας...

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή , ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ» κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη βίαιη προσαγωγή του κ. Παπανδρέου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να...
καταθέσει ως μάρτυς, όπως προφανώς (λέμε εμείς) θα συνέβαινε με κάθε απλό πολίτη.

Συγκεκριμένα επικαλέστηκε την βουλευτική ιδιότητα του κ. Παπανδρέου και είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 62, βουλευτική ασυλία) «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος». Επομένως δεν μπορεί να διαταχθεί από την εξεταστική επιτροπή η βίαιη προσαγωγή του βουλευτή κ. Παπανδρέου.

Εμείς θα προσθέταμε πως ακόμα και αν δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα ο κ. Παπανδρέου, ακόμα και τότε θα υπαγόταν στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως διατελέσας μέλος κυβέρνησης. Δηλαδή ακόμα και η αναφορά του ονόματός του στο πλαίσιο κάποιας εξέτασης, θα σταματούσε αμέσως τη διαδικασία και ο σχετικός φάκελος θα αποστελλόταν  αμελλητί στη Βουλή.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή αυτού του Συντάγματος, αυτού του πολιτικού συστήματος. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
 

« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID