EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Είναι γεγονός, ξεκινά η μελέτη για δίκτυο Τραμ στην Θεσσαλονίκη!

Την άμεση δημιουργία δικτύου τραμ για την πόλη εξετάζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η λύση που εξετάζεται αφορά στη δημιουργία μιας γραμμής πρώτης προτεραιότητας που θα διασχίζει την πόλη, μέχρι το 2016, εξυπηρετώντας τη δυτική, αλλά και την ανατολική Θεσσαλονίκη. Η διοίκηση του δήμου κατά το παρελθον έχει εκφράσει την διάθεση της για την δημιουργία επίγειων μέσων σταθερής τροχίας.

Η αντιδημαρχία Αστικού Περιβάλλοντος έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, καθώς έχει βρει χρηματοδότηση για την μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του έργου από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ιnterreg. Η  μελέτη θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες στους εμπλεκόμενους φορείς (Αττικό Μετρό, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήμοι Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού και Κορδελιού - Ευόσμου) σε ειδική συνάντηση υπό τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, που έχει αναλάβει και την μελέτη.

Τρείς προτάσεις έχει διαμορφώσει το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προτάσεις που αφορούν στην διαδρομή του τραμ της Θεσσαλονίκης. Η πρώτη πρόταση προβλέπει την αφετηρία του στην πλατεία Ευόσμου και έπειτα, μέσω της Τσιμισκή και της Νέας Εγνατίας, τη διέλευσή του από την Ανω Τούμπα και την κατάληξή του στην Κλινική «Γένεσις» στην Πυλαία. Η δεύτερη και τρίτη πρόταση αφορά στην επέκταση του τραμ προς τις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Πηγή:alterthess.gr
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID