EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μετρό Αθήνας: Ένα έργο υπό κατασκευή, κανένα νέο έργο και φέτος

Αν εξαιρέσουμε το έργο της επέκτασης της γραμμής 3 από το Χαϊδάρι στον Πειραιά, που είχε ούτως ή άλλως δημοπρατηθεί εδώ και χρόνια, δεν έχουμε στον κοντινό ορίζοντας καμία δημοπράτηση έργου Μετρό στην Αθήνα.

Παρά τα φιλόδοξα σχέδια της Αττικό Μετρό για την 4η γραμμή και τις επεκτάσεις προς Ίλιον δεν φαίνεται ότι σύντομα θα έχουμε την έγκριση για την δημοπράτηση τους. Η χρηματοδότηση δεν υπάρχει προς το παρόν κάνοντας τα έργα Μετρό στην Αθήνα σχεδόν είδος προς εξαφάνιση.

Το μέτωπο των έργων Μετρό στην Αθήνα είναι σήμερα το φτωχότερο από το ξεκίνημα των έργων το 1993 όταν ξεκίνησε η  κατασκευή των γραμμών 2 και 3. Τα νέα έργα περιμένουν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ που ξεκινά από το 2014 αλλά οι διαδικασίες παραμένουν τόσο χρονοβόρες που για να δούμε τον μετροπόντικα στο Γαλάτσι ή την Πετρούπολη θα περάσουν αρκετά χρόνια.

Οι μελέτες πάντως, τόσο για την γραμμή 4 όσο και για την επέκταση προς Ίλιον, τρέχουν και θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία προεπιλογής έτσι ώστε να μην έχουμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην τελική ευθεία για την επιλογή αναδόχου, όταν τα έργα θα έχουν και την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Είναι αλήθεια πάντως πως στην ιστορία των έργων Μετρό στην Αθήνα πάντα υπήρχε μεγάλο “background” μέχρι να φτάσουν στο σημείο να δημοπρατηθούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως για να φτάσουμε στην υπογραφή του μοναδικού εν ενεργεία έργου Μετρό στην Αθήνα (η επέκταση προς Πειραιά) χρειάστηκε να περάσουν 5,5 χρόνια από την πρώτη δημοπράτηση του.
Πλησιάζοντας στις παραδόσεις των υπόλοιπων 5  σταθμών που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο γίνεται όλο και πιο φανερό πως δεν θα έχουμε σύντομα συνέχει για την διεύρυνση του δικτύου στην πόλη για μεγάλο διάστημα.
 
ypodomes.com
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID