EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Έντονο γαλλικό ενδιαφέρον για οδικά δίκτυα και αεροδρόμια


Στη συνάντηση που είχε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης με το Γάλλο ομόλογό του Φρεντερικ Κουβιγιέ, εκφράστηκε η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στη χώρα.

"Έρχομαι σε συνέχεια της επίσκεψης που έκανε στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο οποίος είχε εκφράσει τη χαρά του για τις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας και είχε τονίσει το θέμα της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε ο Φρεντερίκ Κουβιγιέ από την πλευρά του συμπληρώνοντας ότι "η πολιτική της ελπίδας στρέφεται στο μέλλον και στη συνεργασία των δύο χωρών στα μεγάλα έργα".

Το ενδιαφέρον των Γάλλων εστιάζεται στις αποκρατικοποιήσεις και κυρίως στις μεταφορές. Ειδικά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο από το ΤΑΙΠΕΔ, η κρατική εταιρεία των Γαλλικών Σιδηροδρόμων αναμένεται να καταθέσει προσφορά, ενώ και η γαλλική Alstom πιθανότατα θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Για τους αυτοκινήτοδρομους, ο Γάλλος υπουργός ενημέρωσε ότι ενδιαφέρεται ο κατασκευαστικός όμιλος Vinci, που ήδη έχει παρουσία στην Ελλάδα (στη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο και σε συμβάσεις παραχώρησης αυτοκινητόδρομων).

Ο Κωστής Χατζηδάκης ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του λέγοντας ότι "οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Μεταφορών, αποτελούν απτή απόδειξη για ενεργό συμμετοχή των γαλλικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια σταθεροποίησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας".

Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για την πώληση των αεροδρομίων, οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν τον ανταγωνσιμό των Κινέζων, αφού για δεύτερη φορά σε ένα μήνα εκπρόσωποι του Shenzhen Airport και της Friedmann Pacific Asset Management, συναντήθηκαν με το Γιάννη Στουρνάρα για να συζητήσουν την πώληση του "Ελ.Βενιζέλος" και περιφερειακών αεροδρομίων.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID