EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πάτρα: Ρουμάνοι πορτοφολάδες έμπαιναν σε Τράπεζες και λεωφορεία και έκλεβαν

Συνελήφθησαν σήμερα (10-4-2013) το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 34 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι οι δύο αλλοδαποί τους τελευταίους έξι μήνες εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών σε τραπεζικά καταστήματα και σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο δράστες βρισκόμενοι μέσα στα καταστήματα τραπεζών παρακολουθούσαν τους πελάτες και όταν εντόπιζαν άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν ανάληψη χρημάτων εισέρχονταν μαζί τους στο θάλαμο θυρών ασφαλείας, ο οποίος λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση και επιχειρούσαν την αφαίρεση των πορτοφολιών.
Παρόμοια μεθοδολογία χρησιμοποιούσαν και για τις κλοπές πορτοφολιών σε αστικά λεωφορεία στα οποία επιβιβάζονταν μόνο σε ώρες συνωστισμού και με τη χρήση ενδύματος κάλυπταν το χέρι τους αφαιρώντας πορτοφόλια ηλικιωμένων.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί εννέα συνολικά περιπτώσεις κλοπών (τρεις σε τράπεζες και έξι σε λεωφορεία).

Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι πριν ένα χρόνο περίπου είχαν συλληφθεί για δύο κλοπές πορτοφολιών στο κέντρο της Πάτρας και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID