EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι “ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ” της σοβαρότητας…

Ο πρωθυπουργός “ατύχησε” χθες με το διάγγελμά του, που αφορούσε το “αίσιον πέρας” των “διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του “δακρύβρεκτου” δανείου… Η διεθνής κοινή γνώμη και τα διεθνή ΜΜΕ είχαν επικεντρωθεί στο “μακελειό” εξαιτίας πολλαπλών βομβιστικών εκρήξεων στη Βοστώνη, οπότε το κοινωνιολογικό φαινόμενο ενός,τέτοιας γελοίας εμβέλειας διαγγέλματος, του “μακελάρη” κάθε σοβαρότητας Ελληνα πρωθυπουργού προσέκρουσε στη διεθνή συγκυρία…

του Στέλιου Συρμόγλου

Ετσι, ο “ατυχής” και έχοντας αποβάλλει παν αίσθημα αιδούς Αντώνης Σαμαράς με τους δύο άλλους καυχηματίες κυβερνητικούς εταίρους, περιόρισαν τις προσδοκίες τους για την απήχηση του πρωθυπουργικού διαγγέλματος και των αρχηγικών δηλώσεων τους στην…εγχώρια αγορά ενημέρωσης, όπου “πρόθυμα παπαγαλάκια” της εξαθλιωμένης δημοσιογραφίας διέσπειραν αρκούντως το ελπιδοφόρο μήνυμα περί απαρχής εξόδου από την κρίση και το φληνάφημα περί ανάπτυξης, αλλά και την “χαρμόσυνη” είδηση για την απόλυση 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και την αντικατάστασή τους από νέους επιστήμονες με…απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια!
Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κοινωνικής παρακμής έχουν εξευτελιστεί θεσμοί , αλλά και το περιεχόμενο των εννοιών. Το πολιτικό “διάγγελμα” έχει καταντήσει δήλωση-έπεα πτερόεντα και η πολιτική δήλωση έμπνευση ακόμη και του πλέον φαντασιόπληκτου επιθεωρησιογράφου.
Η εν χορδαίς και οργάνοις υποδοχή του πρωθυπουργικού διαγγέλματος από τους εγχώριους μεταπράτες των ελπίδων του λαού, αλλά και ο…έμφυτος εν πολλοίς σαδομαζοχισμός τους για όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία, καταδείχνει την πολιτική χυδαιότητα που μας “σερβίρουν” από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τα κομματικά γραφεία.
Με άλμα επί κοντώ ο πρωθυπουργός με το χθεσινό του “διάγγελμα” πέρασε στην από’ κει μεριά της πολιτικής βλακείας. Και κατακρεούργησε τη σοβαρότητα, ενώ έγινε “διάγγελος” του ηθικού εκπεσμού στο επίπεδο της πολιτικής ζωής, με την αναιδή προσπάθειά του διαβουκόλησης και εμπαιγμού της κρατούσας γνώμης για την οργάνωση των δολίων κυβερνητικών τεχνασμάτων…
Με την άνεση του “σωτήρα” του λαού, ανερυθρίαστος και με τη συνηθισμένη κινησιολογία της νεοελληνικής “μαγκιάς” του “όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω”, με έκδηλη ωστόσο την κουτοπονηρία και την κουφόνοια στην έκφραση του προσώπου του, απευθύνθηκε στο…φιλοθεάμον κοινό, διαβάζοντας στο μόνιτορ όσα του έγραψαν οι γνωστοί ελαφροκαύκαλοι και φαντασιοκόποι συμβουλοί του στο μέγαρο Μαξίμου.
Με τον ταρταρινισμό και τη μεγαλαυχία του μας μίλησε για το αίσιο τέλος των “σκληρών” διαπραγματεύσεων με την τροίκα και περιχαρής τόνισε ότι η απόλυση των 15 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων δεν αποτελεί “ανθρωποσφαγή” , αλλά επί της ουσίας αίτημα της κοινωνίας, χωρίς να παραλείψει την πομφόλυγα της ανάπτυξης. Ο πρωθυπουργικός αλωπεκισμός σ’ όλο του το εύρος!..
Ο φιλόψυχος και ευπτόητος Αντώνης Σαμαράς, με τους…χαλκοπρόσωπους κυβερνητικούς του εταίρους ενώπιον της τρόικας, δεν μας είπε για τον εκ προμελέτης “σφαγιασμό” των δημοσίων υπαλλήλων, που θα επιφέρει τον οριακό κοινωνικό θάνατο σε χιλιάδες οικογένειες. Φρόντισαν βεβαια να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη το θέμα των επίορκων και των ανικάνων δημοσίων λειτουργών και να ενσπείρουν τους τελευταίους μήνες τη διχόνοια, ενώ με την εξαγγελία της πρόσληψης ισαρίθμων των απολυμένων υπαλλήλων, στη “λογική” ο “θάνατός σου η ζωή μου…” να διεγείρουν τις ελπίδες και το…ένστικτο της επιβίωσης σε εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους νέους…
Μας μίλησε για ανάπτυξη ο πρωθυπουργός προσδοκώντας ότι το επαναλαμβανόμενο μήμυμα του θα βρεί πρόθυμους αφελείς αποδέκτες, ώστε να κερδηθεί κυβερνητικός χρόνος. Με τις αρλούμπες και τα φούμαρα περί ανάπτυξης και πρωτογενούς πλεονάσματος, αποσιώπησε τις οδηνηρές πτυχές της πραγματικής οικονομίας. Παρέλειψε να αναφερθεί στη γενίκευση της δυσβάστακτης φορολογίας, στην εκπτώχευση του Ελληνα, στη χρόνια λιτότητα, στην ατιθάσευτη ανεργία, στην πτώση της παραγωγικότητας, στον καταναλωτικό μαρασμό, στο κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην έρπουσα διαφθορά και την μόνιμη γραφειοκρατία. Στην παντελή έλλειψη του κοινωνικού κράτους και στην…καλοπέραση κατά τα άλλα των κυβερνητικών στελεχών εν ονόματι της….σωτηρίας των αείποτε μωρών και ευαπάτητων αυτού του τόπου.
Αφησε αμνημόνευτο το γεγονός της συγκάλυψης σκανδάλων, αλλά και της σιωπηλής “κάλυψης” του αβέλτερου Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος επιδεικτικά αρνείται να καταθέσει αυτοπροσώπως στην επιτροπή της Βουλής, για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Παρασιώπησε ο πρωθυπουργός, γνωρίζοντας την ιδιοτυπία της ελληνικής κοινωνίας, τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την κυβερνητικό πονήρευμα, που εκδηλώθηκαν επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα, διαμορφώνοντας έτσι το ύφος και το ήθος της λαικής συνείδησης, ώστε να αποδέχεται τα τρωτά και τα περίεργα, την αναξιοκρατία και την αδικία, ως φυσιολογικά στοιχεία του ελληνικού πλαισίου…
Ψεύδεται ο πρωθυπουργός. Ψεύδεται με μοναδική ψυχρότητα. Και το χειρότερο: εμπαίζοντας τους πολίτες, για την όποια πολιτική και κομματική σκοπιμότητα εξυπηρετεί, εμπαίζει την ίδια τη σοβαρότητα. Και βέβαια με λόγια και πράξεις του έχει υποτιμήσει την νοημοσύνη του πολίτη, θεωρώντας ότι από συστατικό και αυτόνομο στοιχείο της κοινωνίας, μπορεί να μεταβληθεί σε πειθήνιο όργανο εξουσίας και μιας απρόσωπης και επεκτατικής γραφειοκρατίας, που με τη συμπαράσταση της πολιτικής αρχής, εξισώνει τα πάντα προς τα κάτω και εκχυδαίζει θεμελιακούς θεσμούς της πολιτικής κοινωνίας.

πηγη
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID