EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σπασμένα ποτήρια, μικρόφωνα και αποβολές στην προανακριτική

Σκηνές απείρου κάλλους σημειώνονται από το πρωί στην προανακριτική, όπου καταθέτει ο Ευ. Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο, ποτήρια και μικρόφωνα να φεύγουν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ σημειώθηκε και μια αποβολή βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για απαξιωτική συμπεριφορά εκτός ορίων.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Ευ. Βενιζέλου στην Προανακριτική, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναγκάστηκε να αποβάλλει από τη συνεδρίαση το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης - που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της συνεδρίασης και ξαναεπέστρεψε - μίλησε απαξιωτικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τον "γελοίο και χοντρό", προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τον απέβαλε από την αίθουσα.
Μάλιστα, ο Κασιδιάρης άρχισε να σπάει ποτήρια και να πετάει τα μικρόφωνα !

Οι καυτοί διάλογοι

"Θέλω να καταγγείλω ότι ο κ. Βενιζέλος μιλάει προσβλητικά για τα μέλη της Προανακριτικής", ανέφερε ο κ. Κασιδιάρης και απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε: "Εσύ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα και λες άντε καλέ".
"Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω τέτοιες σεξιστικές συμπεριφορές, κ. πρόεδρε προστατέψτε με", σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.
"Εγώ είμαι άνδρας. Δεν είμαι λαμόγιο. Δεν είμαι απατεώνας εγώ", αντέτεινε ο κ. Κασιδιάρης για να εισπράξει την απάντηση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:
"Είσαι, όμως, φασίστας. Η Βουλή δεν μπορεί να έχει διάλογο με τέτοιες ναζιστικές συμπεριφορές".
Στο σημείο αυτό, ο κ. Κασιδιάρης άρχισε να χτυπάει με ένταση το χέρι του στο έδρανο, ενώ πέταξε ένα ποτήρι, που έσπασε μαζί με ένα μικρόφωνο.
"Σκάσε, είσαι γελοίος, χοντρός", φώναξε ο κ. Κασιδιάρης στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε την προστασία του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος, με τη σειρά του αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς δεν είχε συμμορφωθεί με τις προηγούμενες παραινέσεις του να δείξει κόσμια συμπεριφορά.

Επεισόδια με το... καλημέρα

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί και άλλο επεισόδιο. Η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ διακόπηκε για λίγα λεπτά, λόγω ενός φραστικού επεισοδίου μεταξύ των κυρίων Κασιδιάρη και Γεωργιάδη. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε ερωτήσεις στον εξεταζόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν - σύμφωνα με πληροφορίες - ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη, σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής.
Το προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Την ώρα της διακοπής, βγαίνοντας από την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυξημένη τεστοστερόνη. "Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης. Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο", τόνισε.
Μετά τον κ. Βενιζέλο, από την αίθουσα βγήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους : "Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα. Μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει".
Ερωτήσεις αυτή την ώρα, στον κ. Βενιζέλο απευθύνει η κ. Κωνσταντοπούλου, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδικούν σε οξυμένους τόνους ...νομικού περιεχομένου. Απευθυνόμενος στην κ. Κωνσταντοπούλου ο κ. Βενιζέλος της είπε "μη με απειλείτε. Είναι αδίκημα" για να ανταπαντήσει η κ. Κωνσταντοπούλου: "Η άρνησή σας να απαντήσετε έχει έννομες συνέπειες".

Ο Βενιζέλος δείχνει Διώτη-Μπίκα-Παπακωνσταντίνου

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτη, καθώς και τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκα, οι οποίοι εμφανίζονταν από τα e-mail που κατατέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή (από τον κ. Διώτη) να έχουν συνεννοήσεις για την διαχείριση της λίστας δείχνει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στην κατάθεσή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ότι του παρέδωσε το επίμαχο usb στις 8 Ιουλίου 2011, ημέρα αντιγραφής του, επιμένοντας ότι το παρέλαβε τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.
Επίσης, φέρεται να τόνισε με αφορμή τα επίμαχα e-mail ότι "κάποιοι πίσω από την πλάτη μου κανόνιζαν ακόμα και για την διαχείριση της λίστας", επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: "Με αγνόησαν". Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος προκύπτει ότι "ο μόνος που δεν υπήρχε στην σκέψη και στην συνείδηση όσων εμφανίζονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα, ήμουν εγώ".
"Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι δεν υπήρχε αντίγραφο και ότι ο κ. Διώτης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Θεωρούσα ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στο ΣΔΟΕ και ο κ. Διώτης προχωρούσε την έρευνα του θέματος", είπε επίσης.

Η δήλωση Κασιδιάρη

Ο κ. Κασιδιάρης σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντίδρασή του λέγοντας: "Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα".
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID