EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Εξι συλλήψεις για την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα Προπύλαια

Έξι άτομα συνελήφθησαν και 69 προσήχθησαν για την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών σήμερα το μεσημέρι, από ομάδα περίπου 30 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Οι εισβολείς κατέβασαν μάλιστα την ελληνική σημαία από το ιστό και ανήρτησαν μία με κόκκινο και μαύρο χρώμα.
Τα μέλη της ομάδας αυτής, για μισή ώρα φώναζαν συνθήματα διαμαρτυρίας για τη διακοπή, ύστερα από απόφαση του πρύτανη του Πολυτεχνείου, Σ. Σιμόπουλου, της χρήσης της ιστοσελίδας «indymedia», αλλά και της ραδιοφωνικής εκπομπής του ραδιοφώνου που εξέπεμπαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές έγιναν από τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.
Οι αντιεξουσιαστές υπέστειλαν την ελληνική σημασία από τον ιστό των Προπυλαίων του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ύψωσαν στη θέση της τη μαυροκόκκινη σημαία τους. Συγχρόνως ανέβασαν και πανό με συνθήματα στα αγγλικά εναντίον των παρεμβάσεων στην ιστοσελίδα και στο ραδιόφωνο.
Σε δηλώσεις του, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος ανέφερε ότι η ομάδα των 30 ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παραμένουν στα γραφεία τους.
Κεδίκογλου: Προσβάλλει το φρόνημα των Ελλήνων
«Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

ethnos
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID